Secretarul Consiliului Județean Harghita se retrage din activitate

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Egyed Árpád: una dintre realizările cele mai importante este faptul că instituția își desfășoară activitatea în clădirea proprie.

A avut loc ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita, joi, 21 februarie. Singurul proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a fost acela referitor la acordarea unui mandat special reprezentantului județului Harghita în Adunarea Generală a Asociațiilor, Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Hargita Víz Egyesulet.

„Prin activitatea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Hargita Víz ne propunem să aplicăm pentru finanțare europeană a proiectelor din județul Harghita, în acest sens fiind nevoie de fonduri. Având în vedere că a crescut prețul energiei, dar și datorită majorării salariului mediu din domeniul construcțiilor va crește prețul apei. Am convingerea că toată  lumea cunoaște această situație. Datorită acestor majorări, am fost nevoiți să includem în valoarea cotizației procentul aferent asigurării apei potabile, curățarea apei uzate, asigurarea salariului personalului, întreținerea utilajelor”, a spus Borboly Csaba.

În continuare, Egyed Árpád, după o activitate de 23 de ani desfășurată în cadrul Consiliului Județean Harghita în calitate de secretar general, și-a anunțat pensionarea. Secretarul general a spus că una dintre cele mai importante realizări o reprezintă faptul că în anul 1995 s-a obținut ca terenul și clădirea din Miercurea Ciuc în care își desfășoară azi activitatea instituția, să devină proprietatea Consiliului Județean Harghita. În numeroase cazuri, consiliile județene își desfășoară activitatea în clădiri care nu se află în proprietatea lor. A aminti și reformele în domeniul administrației publice și protecția copilului, care de asemenea sunt rezultate ale activității desfășurate de consiliul județean. Egyed Árpád le-a urat succes în activitate membrilor consiliului  județean, respectiv viitorului secretar al județului.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a evidențiat faptul că este o mândrie faptul că instituția își desfășoară activitatea în clădirea proprie, dar și faptul că  în numeroase domenii s-au obținut rezultate notabile la nivel național. „Am încredere că domnia sa va continua să obțină rezultate la fel de importante și că putem conta, în continuare, pe sfaturile sale”, a conchis președintele consiliului județean.

Barti Tihamér, Bíró Barna Botond vicepreședinții consiliului județean și membri acestuia i-au mulțumit lui Egyed Árpád pentru activitatea desfășurată și i-au urat succes în activitatea științifică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy