Cine vrea dezmembrarea României?

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Tot mai dese sunt provocările la adresa integrității teritoriale a României și tot mai mare incompetența celor care ar trebui să le gestioneze. Chiar în timpul deținerii Președinției Consiliului Uniunii Europene, autoritățile române sunt din nou complice pentru voturi cu politicienii maghiari în încercarea lor de a induce ideea că Transilvania nu este România.

Pe 15 martie, dată la care se sărbătorește Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, am fost la Sfântu Gheorghe, în județul Covasna, la semnalul românilor de-acolo. Nu mică mi-a fost mirarea când am văzut împânzită întreaga localitate cu steaguri străine, verzi-albe-roșii, fără a exista măcar un singur drapel al României arborat. Potrivit art.7 din Legea nr.75/1994, „drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor prezentei legi”. Primarul de Sfântu Gheorghe Antal Árpád a mai fost amendat de Prefectura județului Covasna în trecut pentru încălcarea legislației naționale, însă ordinul este ordin de la Budapesta și se respectă. În plus, acesta a explicat că steagurile nu ar fi ale Ungariei pentru că nu au stemă! În schimb, mie nu mi-a fost permisă arborarea tricolorului românesc în centrul orașului, așadar steagul României are interzis pe teritoriul României!, mărturisește liderul unionist George Simion.

Vă mai amintiți de László Tőkés?

Tema lui e același karaoke pentru iredentiști: maghiarii din România sunt asupriți și au nevoie de autonomie, Ținutul Secuiesc există și Ungaria e tristă că a pierdut Transilvania acum 100 de ani.

Acum o duce și în Parlamentul European la un nivel nou: organizează marți conferința „Transylvania in the EU” („Transilvania în Uniunea Europeană”). La eveniment vor participa Pal Schmitt, fost președinte al Ungariei, și eurodeputatul maghiar Zsolt Nemeth. Atât denumirea conferinței, cât și afișul induc teza de propagandă că Transilvania nu e România. Este încă una dintre metodele Ungariei de a-și manifesta revizionismul și dorința de control asupra Transilvaniei, acum chiar în inima Europei!

România are în Parlamentul European 32 de reprezentanți. Sunt curios câți dintre aceștia se vor sesiza cu privire la evenimentul organizat de același Tőkés care în Anul Centenarului Marii Uniri a declarat „Ce să sărbătorim, că am pierdut Ardealul? Trebuie săînțeleagă românii că pentru noi, este o zi de doliu, o zi de durere”. Câți dintre cei 32 de eurodeputați români vor lua o poziție publică față de irendentismul maghiar tot mai manifest în ultimii ani? Cunoaștem că mai toți europarlamentarii români sunt mesagerii partidelor politice din țară, iar unele dintre acestea se fac frate cu dracul până trec puntea, adică, până își asigură o majoritate confortabilă în Parlamentul de la București. Socotelile de-acasă sunt aceleași și pentru„târgul” de la Bruxelles.

Este încă un motiv pentru care avem nevoie de independenți în Parlamentul European!, conchide George Simion.

Să punem capăt urii

Românii și maghiarii din județele Covasna, Harghita și Mureș conviețuiesc pașnic, însă politicienii îi ațâță prin mass-media, promovând un discurs al dezbinării. „Strategii” de la București nu au o politică pentru interzicerea acțiunilor care contravin bunei conviețuiri din zonă.

După cum nu au o politică pentru:

  • asigurarea dreptului la identitatea națională a românilor din Harghita, Covasna și Mureș:
  • finanțarea asociațiilor culturale românești după aceleași criteriiși direct proportional cu suma alocată de Guvernul României fundațiilor etnicilor maghiari din țară;
  • pentru dezvoltarea economică a celor trei județe;
  • asigurarea cadrului legal de reprezentare a populației românești din zonă, în structurile decizionale legislative și administrative locale și centrale:
  • asigurarea respectării statutului limbii române ca limbă oficială în administrație;
  • condamnarea imixtiunilor autorităților de la Budapesta în problemele interne ale României;
  • combaterea acțiunilor extremiste ale unor organizații sau ale unor activiști maghiari în Transilvania.

Cu siguranță lista este mai lungă și nu se regăsește pe agenda Bucureștiului.

Dar iată. pe agenda Bruxelles-ului vrea László Tőkés să expună teza că Transilvania nu este România. Dar dacă nu este România, ce este? Un răspuns lesne de ghicit, pe care o să îl tot auzim de aici înainte, dar nu doar noi, ci și alte state ale Uniunii Europene.

*

George Simion este un activist civic român care militează pentru Unirea României cu Republica Moldova. Este fondator al Platformei Unioniste Acțiunea 2012 și al Alianței pentru Centenar. Este autorul cărții „Blocați în labirint‟, o radiografie a parcursului Republicii Moldova, de la apariția sa ca stat și până în ziua de astăzi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy