Măsuri luate în spital pentru asistarea medicală a pelerinilor în perioada vizitei Papei Francisc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc a luat o serie de măsuri pentru a asigura asistență medicală pelerinilor care sosesc în oraș cu ocazia vizitei Suveranului Pontif Papa Francisc și cu ocazia Pelerinajului de Rusalii de la Șumuleu Ciuc, informează Kiss Edit referent de presă al Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

Pregătirile se desfășoară de mai multe luni. Spitalul și-a suplimentat stocul de medicamente și de materiale sanitare, acumulând rezerva necesară.

Din punct de vedere a resurselor umane, pe anumite secții va fi suplimentat numărul angajaților care lucrează într-o tură, și un efectiv de medici și asistenți, respectiv personal auxiliar va sta pregătit pentru a veni la muncă dacă este nevoie.

Ținând cont și de Pelerinajului de Rusalii, în perioada 27 mai – 9 iunie 2019 în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc se limitează internările pacienților cu afecțiuni cronice, urmând ca pacienții programați pentru această perioadă, să fie reprogramați, în cazul în care starea lor de sănătate permite acest lucru.

În această perioadă, secțiile spitalului vor rezolva în continuare cazurile acute, consultațiile și internările urgențelor medicale și chirurgicale făcându-se după criteriile obișnuite.

În perioada 28 mai -9 iunie 2019 se limitează și activitatea ambulatoriilor de specialitate din clădirea principală a spitalului. Pacienții programați pentru consultații pentru această perioadă vor fi reprogramați. Cazurile care nu pot fi reprogramate sau situațiile speciale vor fi deservite, în mod excepțional și doar pentru perioada menționată, la nivelul secțiilor de specialitate.

În ziua de 1 iunie, până la sfârșitul vizitei Papei nu vor fi preluate cazuri de urgență de la celelalte spitale din județ, aceste cazuri trebuind a fi redirecționate către alte spitale județene. În funcție de numărul participanților la cele două evenimente religioase și de trendul prezentărilor în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) care funcționează în spital, această măsură se va extinde– la nevoie și diferențiat în funcție de specialitate– până la 9 iunie.

Temporar, pe 1 iunie, în perioada desfășurării vizitei Papei, intrarea în UPU se va face prin intrarea principală a spitalului.

Din cauza situației speciale este necesară și restricționarea vizitelor aparținătorilor: pentru data de 1 iunie se suspendă programul de vizită a pacienților de către aparținători.

Dr. Konrád Judit, managerul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc consideră că au fost luate măsurile necesare în cazul unei eveniment de așa mare anvergură. „Sper, că nu mulți vor avea nevoie de îngrijiri medicale, dar vreau să accentuez faptul că spitalul este gata pentru a oferii ajutorul necesar pelerinilor„– a spus managerul spitalului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy