Antiromânii din ,,Consiliului Național Secuiesc” zona Gheorgheni cer de la CNCD sancționarea patriotului român Mihai Tîrnoveanu

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș și întreaga sa activitate în calitate de președinte al Asociație ”Calea Neamului” au devenit un ghimpe în coaste pentru antiromânii maghiari din Harghita.  Președintele așa-zisului Consiliu Național Secuiesc, l-a reclamat pe Mihai Târnoveanu la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării din motive aberante.

”Unii au vrut să ne arunce în aer la Târgu-Secuiesc de 1 Decembrie 2015, când am avut prima acțiune ,,1000 de Steaguri Tricolore pentru Inima Țării”, alții vor acum să fim sancționați de CNCD pentru activitățile românești din Covasna si Harghita.

Arus Zsolt, președintele ,,Consiliului Național Secuiesc” din zona Gheorgheni, care este de altfel unul dintre susținătorii celor doi cetățeni condamnați pentru tentativa de atac terorist din 2015, reclamă la CNCD și întreaga mea ,,activitate practică”.

Aici este vorba așadar nu numai de persoana mea, ci de condamnarea unui principiu, căci prea bine se știe că acțiunile noastre au ca obiectiv întărirea identității naționale din Arcul Intracarpatic și nu numai, iar implicarea românilor din afara județelor Covasna și Harghita în aceste activități deranjează cel mai tare. Așa este, scopul nostru este într-adevăr atragerea a cât mai multor energii românești în Covasna și Harghita. Este ilegal acest lucru? Trebuie sancționat, amendat, acest lucru?
Se vrea sancționarea de către o instituție a statului român sprijinirea identității naționale românești? Sancționarea și amendarea faptului că am dăruit mii de cărți de literatură română, mii de steaguri tricolore și icoane ortodoxe, sute de costume naționale tinerilor, premii pentru copiii unităților de învățământ cu predare în limba română? Este amendabilă de către statul român încurajarea înscrierii elevilor în aceste secții sau școli cu predare în limba română, în condițiile în care elevii care se înscriu în unitățile de învățământ cu predare în limba maghiară primesc burse de studiu din partea statului ungar prin intermediul diferitelor asociații și fundații?

Vom vedea pe 27 august ora 10, atunci când mă voi prezenta la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, dacă activitatea aceasta trebuie să fie sancționată. Vom vedea dacă îndeplinirea datoriei de român încalcă vreo lege în această țară.
Fraților, cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!” – a comentat Mihai Tîrnoveanu pe facebook.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy