Mobilizare exemplară a poliţiştilor harghiteni, pentru găsirea unei minore de 11 ani

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La data de 18.08.2019, în jurul orei 23:20, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a fost sesizată de o localnică despre faptul că fiica sa, în vârstă de 11 ani, a dispărut de la domiciliu.

La faţa locului s-a deplasat imediat o echipă operativă care, în urma primelor verificări efectuate, a stabilit că minora, în jurul orei 22:00, ar fi ieşit pentru scurt timp în curte, însă nu s-a mai întors în casă.

După 10 – 15 minute, mama acesteia a ieşit să o caute, atât în curte cât şi pe la vecini, iar aproximativ o oră mai târziu, văzând că fiica sa nu este de găsit, a sesizat Poliţia despre plecarea acesteia.

În acel moment au fost declanşate procedurile specifice în cazurile de copii dispăruţi, alarmarea efectivelor, informări, comunicări şi schimburi de date, inclusiv darea în urmărire la nivel naţional a minorei în cauză.

A urmat o noapte albă pentru poliţiştii angrenaţi în misiune, care au desfăşurat multiple activităţi de cercetare şi investigaţie, verificări, căutări şi scotociri, în încercarea ca toate pistele posibile să fie exploatate şi nicio variantă de lucru în cauză să nu rămână nedocumentată, primele ore putând fi hotărâtoare pentru succesul imediat al misiunii.

Astfel, determinarea, perseverenţa şi profesionalismul poliţienesc în această anchetă au dat roade în dimineaţa următoare, mai exact în jurul orei 07:10, când copila dispărută a fost găsită de poliţişti în zona denumită popular „Ajnad”, unde a vrut să se ascundă în gospodăria unei consătene, împreună cu un adolescent de 16 ani.

Din datele şi indiciile obţinute de poliţişti până la acest moment rezultă că, în cele câteva ore în care a fost plecată voluntar, minora nu a fost agresată fizic sau moral, aceasta fiind încredinţată de poliţişti mamei sale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy