,,O SEARĂ DE TRADIȚII ȘI FOLCLOR”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Pe data de 11 decembrie 2019 , Asociaţia Culturală ,,Gi Rromano”-,,Suflet Rromano” – Harghita, a organizat, în parteneriat cu Primaria si Consiliul local Secuieni, a V-a ediție  a evenimentului desfășurat anual în localitatea Eliseni ,,O  Seara de Tradiţii şi Folclor”.

Scopul evenimentului a fost păstrarea identităţii rrome prin limbă şi cultură, promovarea valorilor rrome prin obiceiuri şi traditii, dar și a promovarea multiculturalitatii prin obiceiuri si folclor.

 Am reuşit să aducem împreună peste  50 de elevi rromi români din Eliseni , Săcel si Vidacutcare au prezentat momente artistice specific culturii rrome ,maghiare si române, prin dans, poezie, dar si colinde.

Spectacolul a fost precedat de o Expoziţie de fotografie – ,,10 ANI DE ACTIVITATE ,,GI RROMANO”,

Spectacolul a ținut in jur de o oră jumate,, timp in care spectatorii au putut să se familarizeze cu traditiile obiceiurile si folclor locale, prin dans, poezie și colinde.

Evenimentul s-a terminat cu  premierea si  inmânarea diplomelor de participare, cu impărtirea pachetelor cu dulciuri  pentru copiii prezenti la spectacol…

 Evenimentul organizat de către Asociația Culturală ,,Gi Rromano” şi-a atins scopul dorit prin prezenţa la spectacol a circa 200 de persoane. 

Mulţumim Primăriei si Consiliului Local Secuieni pentru sprijinul acordat, dar si tuturor oamenilor inimosi care ne-au fost alaturi in derularea acestui proiect.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy