Minorii până în 16 ani nu mai au voie să intre în baruri, cluburi și discoteci neînsoțiți

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: Poliția Locală Odorheiu Secuiesc

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, o propunere legislativă de instituire a unor măsuri de protecţie pentru minori, iniţiată de senatorul PNL Sebastian Grapă, potrivit căreia minorii până în 16 ani nu mai au voie să intre, neînsoţiţi, în cluburi, baruri şi discoteci.

De asemenea, se interzice comercializarea produselor alcoolice şi din tutun tuturor persoanelor care nu au împlinit 18 ani şi transmiterea, cu titlu oneros sau gratuit, a băuturilor alcoolice şi din tutun minorilor.

Proiectul de lege prevede, la sancţiuni, posibilitatea suspendării activităţii localului pe o perioadă de 30 de zile, pentru comercializarea de astfel de produse către minori. La capitolul amenzi, încălcarea legii se pedepseşte cu amendă de la 500 la 1500 de lei.

Foto: Poliția Locală Odorheiu Secuiesc

Controale efectuate la baruri de zi și cafenele din Odorheiu Secuiesc

Polițiștii locali din cadrul Poliției Locale a municipiului Odorheiu Secuiesc, împreună cu agenții din cadrul Poliției Naționale, au efectuat controale în ultimele două săptămâni, pe raza municipiului, la barurile de zi și la cafenele. Scopul acestei acțiuni a fost, depistarea elevilor minori, care în timpul orelor de curs se aflau în incinta acestor localuri. În urma controalelor efectuate, au fost depistați în total 38 de elevi, dintre care majoritatea au recunoscut faptul că, au chiulit de la ore.

Instituțiile de învățământ care au aflat despre acțiunea întreprinsă, au reacționat pozitiv, apreciind eforturile noastre, pentru a combate și a reduce fenomenul de absenteism de la școală.

Poliția Locală a municipiului Odorheiu Secuiesc acordă atenție sporită pentru a preveni acest fenomen, pentru ca elevii să își îndeplinească obligațiile și să frecventeze orele de curs, nu barurile și cafenelele, deoarece educația constituie baza, piatra de temelie a viitorului acestora. Din această cauză, instituția noastră va efectua controale pe tot parcursul anului școlar.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy