Imobilizat şi încătuşat de polițiști, după o urmărire pe mai multe străzi din Miercurea Ciuc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto cu caracter ilustrativ

După o urmărire pe mai multe străzi din Miercurea Ciuc, poliţiştii au imobilizat şi încătuşat un conducător auto, care era sub influenţa alcoolului şi avea dreptul de a conduce suspendat.

Cel în cauză, un localnic de 24 de ani, era cunoscut de poliţişti, întrucât nu era la prima ispravă de acest fel.

La data de 07.04.2020, în jurul orei 17:45, un echipaj rutier care acţiona pe linia supravegherii şi controlului circulaţiei pe raza municipiul Miercurea Ciuc, a procedat la oprirea unui autoturism, care circula pe strada Kossuth Lajos.

Deşi au fost puse în funcțiune semnalele acustice și luminoase ale autospecialei M.A.I., conducătorul auto nu doar că nu a oprit, dar a şi accelerat, continuându-şi deplasarea în mare viteză.

Poliţiştii au pornit imediat în urmărirea acestuia, într-o cursă care a început pe strada Kossuth Lajos, a continuat pe străzile Octavian Goga şi Revoluției din Decembrie şi s-a finalizat pe strada Marton Aron, unde conducătorul auto a fost imobilizat şi încătuşat.

Conducătorul auto, identificat în persoana unui localnic de 24 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai mult, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat că acesta avea permisul de conducere reţinut, fără dreptul de a conduce autovehicule pe drumuri publice, anterior fiind atât sancţionat contravenţional pentru alte abateri cât şi cercetat pentru infracţiuni rutiere.

Faţă de cel în cauză a fost luată măsura reţinerii pe 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de conducere fără permis, sens în care a fost introdus în Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, iar la data de 08.04.2020 acesta va fi prezentat Parchetului de pe Lângă Judecătoria Miercurea Ciuc, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

  • IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy