Lucrătorii transfrontalieri pot folosi şi punctul de trecere a frontierei de la Battonya-Turnu

0

Articol disponibil în: Română

Foto: Poliția de Frontieră

La graniţa româno-ungară, lucrătorii transfrontalieri pot folosi şi punctul de trecere a frontierei de la Battonya-Turnu, a declarat, joi dimineaţă, Péter Szijjártó, ministrul ungar de Externe şi al Comerţului Exterior, pe pagina sa de Facebook, citat de MTI.

Péter Szijjártó a amintit că, în urmă cu câteva zile, au fost redeschise opt puncte de trecere a frontierei româno-maghiară pentru lucrătorii transfrontalieri. Iar începând de joi, cetăţenii maghiari şi români pot utiliza şi punctul de trecere a frontierei de la Battonya-Turnu pentru a face naveta.

“O nouă veste bună pentru comunităţile din zona frontierei şi o altă veste bună pentru cooperarea economică, deoarece România este a patra piaţă de export ca importanţă “, a scris politicianul.

De la Paştele Catolic, lucrătorii transfrontalieri pot folosi punctele de trecere a frontierei de la Csengersima-Petea, Vállaj-Urziceni, Létavértes-Săcueni, Ártánd-Borş, Méhkerék-Salonta, Gyula-Vărşand, Nagylak Nădlac, Kiszombor-Cenad.

Anterior, în vederea încetinirii răspândirii epidemiei de coronavirus, atât guvernul ungar, cât şi cel român au luat măsuri mai stricte la graniţe în ceea ce priveşte traficul de pasageri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy