Misiuni în ultimele 24 de ore: pompierii militari harghiteni au gestionat 11 intervenții

0

Articol disponibil în: Română

Foto: ISU Harghita

 

În ultimele 24 de ore, pompierii militari harghiteni au gestionat 11 intervenții, cele mai multe solicitări fiind primite pentru acordarea primului ajutor, 10 persoane primind asistență medicală de la echipajele SMURD, în cazul a șase afecțiuni medicale și patru traumatisme.

Atenţie la echilibrul pe două roţi, deoarece într-o singură zi, ieri, 5 august, paramedicii SMURD au intervenit la două autoaccidentări cu bicicleta și una cu motocicleta. Astfel, în doar 3 ore, s-au înregistrat 3 solicitări: primul incident a avut loc în Vărșag, în jurul orei 15:30, iar în urma unei căderi cu motocicleta, un bărbat de 28 de ani, cu suspiciune fractură închisă umăr drept, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate. În jurul orei 18:00, în municipiul Gheorgheni, DN 12C, o femeie de 31 de ani, care prezenta suspiciune fractură la nivelul membrului superior stâng, în urma unei căderi cu bicicleta, a fost transportată la spitalul municipal, pentru investigații suplimentare. Ultimul caz a avut loc o jumătate de oră mai târziu, în satul Tibod, comuna Dealu, unde un bărbat, în vârstă de 45 de ani, acuza dureri la nivelul genunchiului stâng și prezenta o plagă, în urma unei căderi cu bicicleta, acesta fiind preluat și transportat la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc.

Totodată, echipajele Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc au fost solicitate să acționeze, în cursul serii trecute, la ora 23:10, la o misiune de stingere a unui incendiu, izbucnit în Jigodin-Băi, municipiul Miercurea Ciuc.

Ajunși la locul intervenției, pompierii au constatat că ardea un foișor din lemn și vegetația dimprejur, cu pericol de propagare la casa din apropiere și pădurea învecinată. Incendiul a fost stins în scurt timp, fiind limitat pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăți. În urma incendiului, au ars: foișorul, construit din lemn, pe o suprafață de 5 mp și lemne de foc. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui aparat de gătit nesupravegheat. Prin intervenţia promptă a pompierilor, s-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 200.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 1.000 lei.

În continuare, pompierii salvatori harghiteni rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.

 

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy