Jandarmii harghiteni au împărțit avertismente și amenzi în weekend

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: Jandarmeria Harghita
La acest sfârșit de săptămână, pe timpul executării misiunilor specifice, jandarmii harghiteni au constatat un număr de 15 fapte contravenționale și au aplicat 3 amenzi în valoare de 1200 de lei , precum și 12 avertismente.
Jandarmii harghiteni au aplicat 3 amenzi în valoare de 1.200 de lei la Legea nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice și Legea 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, 3 avertismente la Legea nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, 6 avertismente la Legea 54/2012 și 3 avertismente la OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.
Spre exemplificare amintim următoarele: Sâmbătă, 22 august, în jurul orelor 13:30, un echipaj de jandarmerie pe timpul executării unei patrulări a surprins în zona numită Țengheler, în apropierea drumului național 12C, un bărbat de 39 de ani din municipiul Gheorgheni, în timp ce transporta cu ajutorul unei autoutilitare cantitatea de 4,34 metri cubi material lemnos de esență rășinoasă.
La solicitarea jandarmilor acesta nu a putut prezenta avizul de însoțire a materialului lemnos, astfel că a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat. Duminică 23 august a.c., colegii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Harghita Băi au surprins doi bărbați, cu vârste de 50 și 61 de ani, din municipiul Târgu Ocna care au amplasat în fondul forestier național corturi și rulote, mai exact în apropierea barajului din orașul Bălan, fără a avea aprobarea deținătorului fondului forestier.
Tot în acea zonă au fost surprinși și 5 bărbați care desfășurau activități de picnic în afara zonelor special amenajate în acest scop, iar un bărbat din municipiul Gheorgheni de 50 de ani a pătruns cu un autovehicul de teren în fondul forestier, tot fără aprobare. Cei opt bărbați au fost sancționați cu avertisment.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy