Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A avut loc evaluarea activității Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Călimani-Giurgeu

În data de 30 decembrie a avut loc la Toplița o întâlnire cu reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Călimani-Giurgeu.
Cu această ocazie a fost prezentat și aprobat raportul de activitate al asociației pe anul 2015, s-au prezentat proiectele care urmează a fi derulate în cursul anului 2016 și bugetul necesar.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a ținut să reamintească importanța majoră pe care o are asociația în dezvoltarea zonei, dar și în procesul de atragere de finanțări. „Printre obiectivele asociației ar fi bine să se numere și elaborarea, în colaborare cu județele Mureș, Bistrița, Suceava, a planului urbanistic zonal al Munților Călimani, dar și redactarea studiilor de fezabilitate pentru diferitele proiecte din zonă. Trebuie avută în vedere și situația monumentele istorice din zona de nord a județului, aflate în proprietatea cultelor, a persoanelor fizice sau juridice, dar și proiectele culturale”, a afirmat președintele consiliului județean. În urma trecerii în revistă a aspectelor caracteristice zonei de nord a județului și dat fiind rolul asociației în dezvoltarea acesteia, pentru finanțarea activității se are în vedere o posibilă mărire a contribuției financiare a consiliului județean. „Consiliul județean își desfășoară activitatea în folosul cetățenilor, iar rezultatele se pot obține prin conlucrare și prin implicarea activă a comunităților. Acesta este motivul pentru care consider că este necesară elaborarea de proiecte care să contribuie la dezvoltarea zonei și la atragerea de investiții”, a spus președintele consiliului județean.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.