Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A avut loc ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita

Miercuri, 28 septembrie a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita, iar pe ordinea zi au figurat trei proiecte de hotărâri.
Csaba Borboly, președintele consiliului județean a motivat convocarea ședinței extraordinare prin faptul că pe ordinea de zi s-au aflat hotărâri cu privire la prelungirea contractelor de finanțare în cazul a două proiecte europene: cel referitor la incubatorul de afaceri de la Odorheiu-Secuiesc și cel de reabilitare a drumului județean DJ 132.
Barti Tihamér, vicepreședintele consiliului județean a menționat că în cazul incubatorului de afaceri prelungirea contractului este necesară deoarece azi s-a reușit atribuirea contractului de achiziție publică pentru achiziționarea calculatoarelor care vor dota centrul inovativ de afaceri. Cât privește lucrările de reabilitare a drumului județean DJ 132, s-a precizat faptul că se află în curs de redactare procesul verbal de recepție a lucrărilor. Prelungirea termenelor ambelor investiții a fost necesară pentru îndeplinirea integrală a obiectivelor și indicatorilor proiectelor.
Consilierii județeni au aprobat și proiectul de hotărâre cu privire la suplimentarea costurilor necesare organizării programului privind sprijinirea activităţilor de integrare socială a persoanelor vârstnice.
La finalul ședinței, Borboly Csaba a ținut să menționeze faptul că în cursul zilelor trecute a participat la o întrevedere cu vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul administrației și dezvoltării regionale. Printre subiectele dezbătute s-a aflat și situația referitoare la stoparea alocării de fonduri prin intermediul Planului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).
În vederea continuării lucrărilor aflate în curs și finanțate prin PNDL, s-au primit asigurări că acestea pot fi continuate din fonduri ale consiliului județean, urmând ca aceste sume să fie restituite.
Consiliul județean va continua, din fonduri proprii, lucrările de reabilitare a drumurilor județene a căror plată a fost sistată. Este vorba de lucrările la drumul județean DJ 134A – Șoimușu-Mic și DJ 136A – Atia. În ceea ce privește modernizarea DJ 123E de la Păuleni-Ciuc, se depun eforturi pentru organizarea în cel mai scurt timp a procedurii de achiziție publică lucrărilor. Am solicitat și suplimentarea cu 3,8 milioane de lei a fondurilor pentru finalizarea asfaltării drumului județean DJ 123D spre Băile Büdös. Ne dorim ca în cel mai scurt timp și lucrările la podul de la Ciceu să fie finalizate”, a afirmat Borboly Csaba.
Acesta a mai adăugat că este probabil ca în cursul săptămânii viitoare să se primească și jumătate din banii solicitați pentru remedierea pagubelor produse de inundații.
 cjLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.