Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A fost inaugurat drumul județean de la Păuleni Ciuc, reabilitat din fonduri europene

Din fonduri europene s-au efectuat lucrări de reabilitare a drumului județean 123E care străbate localitățile Șoimeni, Păuleni Ciuc, Delnița, până la intersecția cu drumul național 12, în direcția Miercurea Ciuc.

Drumul a fost inaugurat în data de 23 mai, locuitorii din Șoimeni, Păuleni Ciuc, Delnița întâlnindu-se cu deputatul Korodi Attila, președintele Consiliului Județean Harghita, Csaba Borboly, Ferencz-Salamon Alpár, Becze István și Dajka Tünde, consilieri județeni, Ferencz Csaba, primarul localității Păuleni Ciuc, respectiv reprezentanți ai direcției de administrare a drumurilor județene din cadrul consiliului județean, Chiorean Adrian, Pethő Zsuzsanna și Balázs Zoltán.

Cu ocazia inaugurării drumului județean Ferencz-Salamon Alpár au evidențiat importanța colaborării și perseverenței care au condus la implementarea cu succes a investiției.

Chiorean Adrian, director adjunct și echipa din cadrul compartimentului de administrare a drumurilor județene, reprezentată de Pethő Zsuzsanna și Balázs Zoltán au vorbit despre detaliile tehnice cu privire la lucrările executate pe drumul județean 123E, menționând că după reluarea lucrărilor au sosit numeroase sesizări din partea locuitorilor pentru ca drumul să nu fie înălțat, în acest sens a fost nevoie de realizarea unui nou proiect tehnic.

Procesul de implementare a investiției nu a fost unul ușor: lucrările au fost sistate de antreprenor, după care consiliul județean a reziliat contractul de executare a lucrărilor.Borboly Csaba a completat spunând că în ciuda tuturor greutăților s-a reușit ducerea la bun sfârșit a lucrărilor. Perseverența și-a adus roadele: localnicii și vizitatorii pot circula în condiții bune pe acest drum. Președintele consiliului județean a evidențiat faptul că aceste investiții se fac pentru a servi generațiilor viitoare, copiilor noștri, pentru ca tinerii plecați să se întoarcă acasă, iar după cum reiese și în cazul drumului de la Păuleni Ciuc, avem nevoie de finanțare europeană, trebuie să fim prezenți în cadrul instituțiilor europene.

Korodi Attila a spus că parcurge acest drum săptămânal, de mai multe ori și și-a exprimat bucuria că în ciuda greutăților întâmpinate, investiția a fost dusă la bun sfârșit. Locuitorii se pot deplasa pe drum bun între satele localității, sau pot practica sportul într-un mediu mirific, iar pentru ca toate acestea să se realizeze a fost nevoie de perseverență, colaborare și resurse europene.

Primarul localității Păuleni Ciuc, Ferencz Csaba a spus că porțiunea de drum în discuție este una importantă, traficul aglomerându-se semnificativ cu ocazia pelerinajului de Rusalii, sau Zilei celor o mie de fete secuience când mii de oameni aleg această rută pentru a ajunge pe dealul Șumuleu. Importanța drumului este cu atât mai mare cu cât se facilitează circulația localnicilor, a oaspeților.

Consilierul județean Becze István a afirmat că un rol la fel de important l-a avut atitudinea pozitivă a celor implicați în realizarea acestor lucrări, identificarea surselor de finanțare, respectiv accesarea fondurilor europene.
Preotul paroh din localitatea Delnița Csintalan László a mulțumit, în numele comunității tuturor celor implicați în implementarea acestei investiții.

La evenimentul prilejuit de inaugurarea drumului, atmosfera a fost animată de elevii școlii Márton Ferenc din Păuleni Ciuc care au prezentat un moment artistic coordonat de profesoara Fehér Ilona.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.