Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A fost lansat în premieră programul „Micul Pădurar”: „Cel care plantează un copac, plantează o speranță!”

A fost lansat în premieră programul „Micul Pădurar”.

După succesul înregistrat cu programul „Micul Grădinar”, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Județean Harghita, a lansat în premieră, programul „Micul Pădurar”, adresat elevilor din clasele a III – VII-a.

În data de 10 iunie, la Școala Gimnazială „Köllő Miklós” din Ciumani, unde au participat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, László Csongor, directorul asociației,  reprezentanții ai școlii și parteneri în program, le-au fost predați elevilor 150 de puieți de brad.

Scopul programului  este să îi determine pe elevi să conștientizeze importanța plantării și îngrijirii puieților de brad, ceea ce va contribui la dezvoltarea unei mentalități pro mediu.

Pădurea este o resursă constant regenerabilă, de care vor beneficia generațiile viitoare. Să construim așadar un județ  verde, iar acest îl putem face sădind în copii dragostea pentru natură și mediu„, a apreciat Borboly Csaba.

László Csongor, directorul ADI Harghita, a menționat că, urmând modelul programului Micul Grădinar și la sugestia Asociației Proprietarilor şi Administratorilor de Păduri din Estul Transilvaniei, i-a venit ideea lansării unui program nou, care este important nu numai din punctul de vedere al fondului verde cât și din cel al elevilor.

Dovada interesului acordat programului „Micul Pădurar” este înscrierea a 1950 de elevi din 32 de școli ale județului, școala din Ciumani aflându-se pe locurile fruntașe, în cadrul acesteia existând și o tradiție în ceea ce privește derularea programelor de protecție a mediului.

Elevii s-au arătat foarte entuziasmați de acest program, pentru ei fiind important să planteze cât mai mulți puieți și să trăiască astfel într-un mediu sănătos.

Micii pădurari vor avea posibilitatea pe parcursul unui an să vadă evoluția puietului primit, pe care, ulterior, îl vor planta, contribuind astfel la revigorarea pădurilor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *