Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A fost reluat programul de reabilitare termică a blocurilor, la Borsec

Primăria orașul Borsec a anunțat recent că a fost reluat programul de reabilitare termică a blocurilor, fondurile necesare vor fi asigurate deocamdată din bugetul local. În stațiunea turistică au mai rămas de reabilitat trei imobile, lucrările începând la una dintre ele.

„În anii precedenți, ca parte a Programului național privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe, au fost renovate șase blocuri. Lucrările au inclus izolația externă, precum și înlocuirea ferestrelor vechi cu unele de tip termopan. Costul investiției de 2,66 milioane de lei a fost finanțat în proporție de 50% de Guvernul României, 30% din suma totală a fost asigurată de primărie, în timp ce contribuția asociațiilor de locatari a fost de 20%. Reabilitările termice nu s-au putut continua, deoarece nu au fost găsite fonduri guvernamentale în acest scop, iar orașul nu a primit nici-o finanțare prin programul PNRR lansat în acest an.”, informează Primăria orașului Boresc.

Pentru a ieși din impas, primăria a decis să rezolve din resurse proprii izolarea termică a unui bloc de locuințe, consiliul local adoptând o hotărâre în acest sens în ședința ordinară din luna iulie. Este vorba despre blocul E3 de pe strada Pietrii, a cărui renovare termică a și început zilele trecute. Valoarea investiției este de 520 mii lei, din care locatarii imobilului vor plăti 15%, adică 78 de mii de lei, suma care va fi achitată în 24 de rate lunare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.