A fost reluat programul de reabilitare termică a blocurilor, la Borsec

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Primăria orașul Borsec a anunțat recent că a fost reluat programul de reabilitare termică a blocurilor, fondurile necesare vor fi asigurate deocamdată din bugetul local. În stațiunea turistică au mai rămas de reabilitat trei imobile, lucrările începând la una dintre ele.

„În anii precedenți, ca parte a Programului național privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe, au fost renovate șase blocuri. Lucrările au inclus izolația externă, precum și înlocuirea ferestrelor vechi cu unele de tip termopan. Costul investiției de 2,66 milioane de lei a fost finanțat în proporție de 50% de Guvernul României, 30% din suma totală a fost asigurată de primărie, în timp ce contribuția asociațiilor de locatari a fost de 20%. Reabilitările termice nu s-au putut continua, deoarece nu au fost găsite fonduri guvernamentale în acest scop, iar orașul nu a primit nici-o finanțare prin programul PNRR lansat în acest an.”, informează Primăria orașului Boresc.

Pentru a ieși din impas, primăria a decis să rezolve din resurse proprii izolarea termică a unui bloc de locuințe, consiliul local adoptând o hotărâre în acest sens în ședința ordinară din luna iulie. Este vorba despre blocul E3 de pe strada Pietrii, a cărui renovare termică a și început zilele trecute. Valoarea investiției este de 520 mii lei, din care locatarii imobilului vor plăti 15%, adică 78 de mii de lei, suma care va fi achitată în 24 de rate lunare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy