Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A sosit nota de plată pentru lanțul uman de la Valea Uzului

Foto: Borboly Csaba

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, a anunțat duminică, 16 iunie, că a fost amendat cu 3000 de lei de Jandarmerie pentru o postare pe Facebook despre cimitirul eroilor de la Valea Uzului, scrie evz.ro
O amendă similară a primit și președintele CJ Covasna. Borboly Csaba a spus că nu știe exact de ce a fost amendat, deoarece nu a reușit să deslușească ce scrie în procesul verbal.
El a spus că vede o dublă măsură în condițile în care a participat doar la lanțul uman din jurul cimitirului, nefiind organizatorul evenimentului, iar cei care l-au doborât pe jos, în noroi, pe comandantul Jandarmeriei Harghita, nu pățesc nimic.
Potrivit Jandarmeriei, cei amendați nu au anunțat manifestarea prin lanț uman cu 48 de ore înainte să aibă loc, potrivit legislației în vigoare. Borboly a precizat că va contesta amenda în instanță și va informa opinia publică internațională cu privire la pașii întreprinși de statul român.
Acesta a amintit că cei trei președinți de consilii județene din așa-zisul „Ținut Secuiesc” au înmânat celor 80 de jurnaliști care l-au însoțit pe Papa Francisc în România un document ce informează cu privire la „încălcarea drepturilor maghiarilor din România”, potrivit agenției maghiare de presă MTI.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *