Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A vrut să scape de amendă prin declinarea unei false identități, dar s-a ales cu dosar penal

 

Cel în cauză, un braşovean de 24 de ani, depistat de poliţiştii harghiteni în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Mereşti, nu avea permis de conducere, nici ITP şi nici asigurare obligatorie auto.

La data de 26 octombrie 2020, în urma unor activităţi specifice de cercetare şi investigaţie desfăşurate în ultimele zile, poliţiştii harghiteni au întocmit dosar penal pe numele unor persoane de 24 şi 26 de ani, soţ şi soţie din judeţul Braşov, a

În fapt, la data de 19 octombrie a.c., bărbatul a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Mereşti, iar la controlul efectuat a declarat că nu are documentele de identitate asupra sa şi a furnizat datele de identificare ale unui cunoscut de-al său.

Totodată, pentru întărirea impresiei că datele sunt reale, soţia sa – pasageră în dreapta faţă şi-a declarat la rândul său identitatea altei femei, respectiv a soţiei cunoscutului indicat de conducătorul auto controlat – soţul său.

La acel moment poliţiştii au constatat că autoturismul verificat nu are încheiată asigurare auto obligatorie şi nici inspecţie tehnică periodică valabilă, situaţie în care au luat măsura sancţionării contravenţionale şi pe aceea a retragerii certificatului de înmatriculare şi de ridicare a plăcuţelor cu numerele de înmatriculare.

Ulterior poliţiştii au constatat că bărbatul, sub adevărata sa identitate, nu este posesor de permis de conducere.

Astfel, în afara sancţiunii aplicate acum contravenientului real, poliţiştii au întocmit pe numele celor doi un dosar penal pentru fals privind identitatea, iar pe numele bărbatului şi pentru conducere fără permis.

  • IPJ HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.