A XIV-a ediție a Universității de Vară de Muzică Veche, între 10 și 15 iulie, la Miercurea Ciuc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În acest an, între 10 și 15 iulie va fi organizată cea de-a XIV-a ediție a Universității de Vară de Muzică Veche, tradiționalul eveniment secundar al Festivalului de Muzică Veche de la Miercurea Ciuc. Studenții interesați pot alege dintr-o gamă variată de cursuri, în funcție de calificările și interesele lor. În timpul cursului, timp de mai mult de o săptămână, participanții își pot dezvolta abilitățile muzicale sub îndrumarea unor interpreți de renume internațională și a unor profesori de top, iar apoi le pot prezenta publicului în cadrul concertelor de închidere a Universității de Vară.

 

 

Anul acesta Universitatea de Vară își întâmpină studenții cu 9 cursuri de măiestrie, printre care se numără: Orgă – Ursula Philippi; Flaut, Flaut drept – Zoltán Széplaki; Canto – Réka Palócz; Vioară barocă – Piroska Vitárius; Clavecin – Mária Fülöp;  Viola da gamba și violone – István Csata; Curs de cor – András Ványolós; Formaţie de muzică renascentistă – Rumen István Csörsz; Percuţie în muzica veche, curs cameral de percuţie – Roland Kasza, Balázs Sudár. Pe lângă cursurile de măiestrie, există două cursuri practice, deschise tuturor studenților: Formație de muzică renascentistă (ca opțiune de curs secundar) și Club menestrel, ambele sub îndrumarea lui Csörsz Rumen István.

Organizatorii asigură traducere în cadrul cursurilor, în funcţie de necesităţi.

La cursuri se pot înscrie participanţi care au împlinit vârsta de 10 ani şi au experienţă muzicală anterioară în domeniul respectiv.

Taxa de participare pentru cursanţii activi este 250 RON/persoană, care asigură participarea activă la 1 curs de măiestrie şi la cursurile practice pentru toţi participanţii.În cazul în care aţi dori să vă înscrieţi la două cursuri,trebuie achitată o taxă de 2 × 250 RON. Taxa de participare pentru cursanţii pasivi este 50 RON/persoană. Taxa include participarea pasivă la oricare din cursuri, fără a influenţa activitatea cursanţilor activi. Mulţumită parteneriatului cu Liceul de Artă „Nagy István”, elevii şi profesorii liceului au posibilitatea de a beneficia de o taxă redusă: 100 RON/persoană.

Numărul locurilor este limitat, acestea urmând să fie ocupate în ordinea aplicării.

Taxa de curs poate fi achitată în lei, înainte de curs (la sediul Centrului Cultural Judeţean Harghita, B-dul Timişoarei, nr. 4, Miercurea-Ciuc), sau la locul de desfăşurare al Universităţii de Vară, Colegiul Naţional „Márton Áron” (Miercurea-Ciuc, str. Márton Áron, nr. 80).

Taxa de curs NU INCLUDE cazare şi masă, acestea fiind suportate de către cursanţi.

Puteți aplica la oricare dintre cursurile de măiestrie până joi, 30 iunie, prin completarea următorului formular de participare: https://forms.gle/324cQvoHMKHS3aWKA

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta la adresa de e-mail:  [email protected], la numărul de telefon: + 40-266-372044 sau personal, la sediul Centrului Cultural Judeţean Harghita din Miercurea-Ciuc.

Pagina oficială a Festivalului de Muzică Veche Miercurea-Ciuc şi a Universităţii de Vară de Muzică Veche este: www.regizene.ro.

Organizatori: Asociaţia Cultura Nostra, Centrul Cultural Judeţean Harghita, Consiliul Judeţean Harghita
Coorganizator: Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc
Parteneri: Colegiul Naţional „Márton Áron” şi Liceul de Artă „Nagy István”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy