Acreditare cu probleme la Spitalul de Urgență din Miercurea Ciuc

5

Articol disponibil în: Română

Recent, Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, ca de altfel toate spitalele de urgență din țară, a intrat în procesul de acreditare. Verificările sunt efectuate de o comisie formată din 5 membri împuterniciți de Ministerul Sănătății. Aceștia au trecut prin toate secțiile spitalului, au discutat cu medicii șefi de secție și cu asistenții șefi, dar au și simulat situații ipotetice prin care pot trece pacienții reali.
mciucAstfel, unul din membrii comisiei a simulat un atac de cord. Ajuns la secția de Cardiologie, acesta a constatat o serie de nereguli care l-au convins de ineficiența sau lipsa procedurilor aplicate în Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc: medicul de gardă a ajuns târziu și a venit cu mâna în buzunar. După ce a aflat de la membrul comisiei, care simula că este pacient, ce are de făcut, a trimis asistenta să îi aducă trusa de urgență… dar ce să vezi? Materialele din trusă erau expirate și medicul zăpăcit de situație a uitat să solicite și intervenția echipei de resuscitare.
Concluzia noastră este că e vai de pacienți. Concluzia comisiei este că ceea ce au văzut la spitalul din Miercurea Ciuc nu caracterizează un spital de primire urgențe pentru că mulți dintre angajați nu cunosc atribuțiile pe care le au în situații de urgență medicală.
Directorul Demeter Ferenc se aștepta ca membrii comisiei să nu fie atât de exigenți și că acreditarea va fi o joacă de copii, dar din păcate ceea ce a fost înainte la acreditări nu se mai poate acum. Spitalul de urgență din județul vecin, Neamț, a dat și el piept cu comisia de acreditare în luna iunie și ce părea ușor s-a complicat atât de mult încât nici până la această ora nu au obțiunut acreditarea sub nicio formă.
Desigur că problemele la spitalul din Miercurea Ciuc sunt multe și unele au miros de dosar penal, dar nu e nicio problemă, le luăm pe rând. În cel mai scurt timp vă vom povesti de lucrările de modernizare și renovare de la frumosul spital, lucrari la care încă încercam să ne dăm seama ce s-a întamplat cu adevărat.

Iosub Robert

5 Comentarii
 1. Nicusor spune

  Ohohooo! Ăsta e doar o nereușită. A mai fost o simulare și la secția obstetrică ginecologie : la fel de reușită! Nu funcționa DEFIBRILATORUL adus și acela de pe altă secție!
  Acum să fim serioși această acreditare este doar o verificare a hârtiilor, adică dacă sunt în ordine și nu dacă se și aplică . Fiți atenți la presa de limba maghiară : deși se știu multe nereguli din spital, TACE, șefia de partid nu îi lasă să critice o vaca bună de muls . Păcat ca localnicii au de suferit până la urmă.

 2. Zsolt spune

  Oare in presa de partid Hargita Nepe de ce nu scriu despre aceste fapte?

 3. Luminița spune

  Poste că o simulare fără pacient real nu a fost cu succes…Eu în schimb le mulțumesc că 2 membri de familie mi-au fost salvați de această echipă :unul pe loc cealaltă trimisă cu helicopterul la Tg – Mureş.Eu mă întorc la ei cu încredere orişicînd , nu le pot mulțumi pentru tot ce au făcut pentru noi şi le doresc mult succes în continuare.Mulțumiri echipei de la cardiologie !!!

 4. viorel conţiu spune

  Ar trebui sugerat comisiei de acreditare ca la proxima inspecţie să se simuleze un caz mai puţin dificil, cum ar fi de exemplu un guturai. O aspirină şi un ceai fierbinte se va putea găsi la repezeală, adică la urgenţă. Chiar şi un termpmetru. Pentru a nu se surmena nimeni, se poate trece treptat la cazuri mai dificile, cum ar fi: cefalee, spondiloze şi aşa mai departe…

 5. Pista spune

  Un lucru e clar. Toată lumea știe de mafia din spital, de la angajări trucate de cei de la personal, la lucrările de reabilitare ce nu se mai termină deși se cheltuiesc bani mulți. Exemplele sunt multe dar atâta timp cât UDMR- ul are putere mai mare în județ decât DNA nu se va schimba nimic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy