Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Actele și banii la control!

Foto: Jandarmeria Harghita

 

De asta a avut parte, ieri, 13 august, un tânăr de 20 de ani din Brașov care a fost „controlat” în rucsac de către o ursoaică cu trei pui, în timp ce vizita Lacul Sfânta Ana. Actele la control! am putea spune, dar de data asta, din spusele tânărului acestea nu i-au fost cerute de către jandarmi ci pur și simplu i-au fost luate de către o ursoaică.

Un tânăr a sunat ieri, în jurul orei 16:30 prin intermediul Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, pentru a anunța că un urs i-a luat rucsacul așezat jos pe iarbă, la liziera pădurii din apropierea Lacului Sfânta Ana, în acesta având actele și banii de vacanță, relatează Jandarmeria Harghita.

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tușnad s-a deplasat de urgență în zonă, pentru a ajuta la găsirea și recuperarea bunurilor sustrase. Rucsacul rupt bucăți a fost găsit la aproximativ 30 de metri de locul unde a spus tânărul că l-a lăsat, din acesta fiind sustras doar un corn, în mod sigur motivul pentru care ursoaica cu trei pui i-a luat rucsacul. Lângă rucsac se aflau actele și banii de vacanță ai tânărului, astfel că acesta își va putea continua vacanța, trecând pățania la lecții învățate: aveți grijă în permanență de bunurile dumneavoastră!

Astfel, le reamintim celor ce aleg să viziteze Lacul Sfânta Ana că acesta este înconjurat de pădure, acolo unde e de altfel și locul animalelor sălbatice. Așa că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *