Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Acțiuni ale polițiștilor din Harghita pentru prevenirea ilegalităților în domeniul proprietății intelectuale

Peste 200 de articole de îmbrăcăminte și jocuri de societate contrafăcute, în valoare de 38.000 lei, au fost identificate și ridicate în urma unor controale ale polițiștilor din Harghita.

La data de 11 mai a.c., specialiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Harghita au acționat cu efective mărite pentru a preveni și combate ilegalitățile în domeniul proprietății intelectuale și al cinematografiei. În cadrul operațiunii, au fost efectuate 25 de controale la agenți economici, iar ca urmare a acestora, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 64.000 lei.

De asemenea, polițiștii au identificat și ridicat în vederea continuării cercetărilor peste 200 de articole de îmbrăcăminte, purtând însemnele unor mărci protejate, și peste 40 de articole reprezentând jocuri de societate susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 38.000 lei.

În urma acestor acțiuni, polițiștii au demarat cercetări în trei dosare de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similar.

Conform Legii nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, aceste infracțiuni constituie o faptă penală și sunt pedepsite cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Harghita își continuă eforturile de prevenire și combatere a ilegalităților în domeniul proprietății intelectuale, pentru a proteja drepturile proprietarilor de mărci și pentru a asigura un mediu de afaceri corect și echitabil.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.