Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Acțiuni ale polițiștilor harghiteni pentru prevenirea consumului de alcool și droguri la volan

În seara zilei de 9 martie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, împreună cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Harghita, au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere cauzate de șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive.

Specialiștii Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Harghita au aplicat conducătorilor auto un chestionar, în vederea realizării unui studiu privind consumul de substanțe psihoactive în rândul conducătorilor auto din România.

Datele furnizate în cadrul studiului sunt anonime și confidențiale, fiind colectate doar în scop statistic, iar rezultatele vor sta la baza elaborării proiectelor de prevenire în domeniu.

În cadrul activităților au fost efectuate 221 de testări cu aparatul etilotest.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute 11 permise de conducere. Totodată, polițiștii au constatat 5 infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii rutieri vor continua aceste activități, deoarece scopul nostru îl reprezintă siguranța dumneavoastră, astfel că vă adresam rugămintea de a respecta regulile de circulație.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.