Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Noi rezultate înregistrate de poliţiştii harghiteni pe linie silvică, la Plăieşii de Jos, Voşlăbeni şi Corund

În ultimele 48 de ore la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita au fost organizate şi executate mai multe acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, în urma desfăşurării acestor activităţi fiind înregistrate multiple rezultate.
Astfel, în urma unui apel prin S.N.U.A.U. 112, poliţiştii Postului de Poliție Plăieșii de Jos i-au identificat pe C.L. de 42 de ani şi pe C.S. de 22 de ani, ambii din localitate, care au tăiat 13 respectiv 31 de arbori de esenţă foioase, specia mesteacăn, în valoare de 103.5 lei respectiv 325 de lei, din zona numită „Mihaly Utya”, situaţie în care întreaga cantitate de material lemnos şi două drujbe au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional, conform prevederilor Legii 171/2010, cu amendă de 1.000 respectiv 4.000 de lei.
O altă echipă de acţiune, formată din poliţişti ai Secţiei 5 Poliţie Rurală Gheorgheni şi Postului de Poliţie Voşlăbeni, l-a depistat pe T.D. de 20 de ani, din comuna Voşlăbeni, care deținea la domiciliul mamei sale 9 mc lemn de foc de esenţă rășinoase, fără a documente legale de proveniență, situaţie în care acesta a fost sancţionat contravenţional, cu amenda de 3.000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.
Pe raza comunei Corund poliţiştii i-au identificat pe B.I. de 37 de ani, B.L. de 28 de ani şi B.A. de 42 de ani, localnici, în timp ce sustrăgeau 3 mc lemn de foc de esenţă foioase, specia fag, în valoare de 345 de lei, situaţie în care fiecare dintre aceştia a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 171/2010, cu amendă de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.
Aceleaşi măsuri au fost luate şi de poliţiştii Postului de Poliţie Voşlăbeni faţă de B.S. de 21 de ani, din comuna Sântimbru, pe care l-au depistat în timp ce transporta cu un autovehicul 0,50 mc lemn de foc de esenţă rășinoase, provenind de pe terenuri cu vegetaţie forestieră din afara fondului forestier naţional.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.