Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Acţiuni suplimentare, cu forţe mărite, desfăşurate de poliţiştii harghiteni pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus

Peste 1.500 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de aproximativ 350.000 de lei, au fost aplicate de poliţişti de la începutul acestui an.

foto cu caracter ilustrativ

Având în vedere creşterea ratei de infectare cu noul coronavirus înregistrată în anumite localităţi din judeţul Harghita, precum şi sesizarea mai multor situaţii de nerespectare a măsurilor de protecţie sanitară, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita au fost intensificate activităţile specifice în domeniu.

Una dintre zonele în care poliţiştii harghiteni şi-au concentrat acţiunile preventive este chiar aceea a reşedinţei judeţului – municipiul Miercurea Ciuc, unde, în doar câteva ore ale zilei de 23 martie a.c., au fost verificate 6 societăţi comerciale şi legitimate aproximativ 100 de persoane.

Astfel, ca urmare a constatării nerespectării prevederilor legale în vigoare privind măsurile de protecţie sanitară, au fost aplicate 37 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 8.120 de lei.

„În cursul anului 2021, la nivelul judeţului Harghita, Poliţia Naţională şi Poliţia Locală au aplicat 1.482 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea interdicţiilor impuse de starea de alertă, din care 1.387 de efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita şi 95 de cele ale structurilor de Poliţie Locală, cuantumul total al amenzilor 317.850 de lei.

De la începutul acestui an au fost depistate 16 persoane care nu au respectat regimul carantinei/izolării la domiciliu, situaţie în care au fost aplicate tot atâtea sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 23.000 de lei.

Totodată, au fost sancţionaţi contravenţional 4 operatori economici şi 12 persoane, pentru organizarea/participarea la evenimente interzise, în aceste cazuri cuantumul total al amenzilor fiind de 10.000 de lei.”, transmite IPJ Harghita.

 

În contextul creşterii efectului pandemiei şi a riscurilor îmbolnăvirii,  IPJ Harghita recomandă tuturor cetăţenilor să respecte măsurile impuse de autorităţi, prevederile legale în vigoare, dar mai ales dreptul la sănătate al tuturor semenilor noştri.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.