Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Activitatea în administrația locală necesită curaj, responsabilitate și simțul datoriei – Kelemen Hunor

Activitatea în administrația locală necesită curaj, responsabilitate și simțul datoriei – este îndemnul adresat de președintele UDMR, Kelemen Hunor, candidaților organizației teritoriale UDMR – Ciuc prezenți la evenimentul de lansare a campaniei electorale, care a avut loc în satul Misentea, din județul Harghita

 „În această sală s-au adunat oameni curajoși și responsabili, pentru că, în 2016, oricine își asumă, un rol, orice fel de rol, în politica la nivel local sau național, în orice localitate din țară sau din Ținutul Secuiesc, pornește pe un drum dificil, cu multe riscuri. Pe lângă curajul de care trebuie să dea dovadă, cel mai important lucru este ca fiecare dintre noi, fiecare dintre d-voastră, să se pună în slujba cauzei comunității maghiare, pentru că prezența în viața publică sau a face politică, înseamnă, în primul rând, a munci pentru bunăstarea comunității. Asta nu doar în Ținutul Secuiesc,  dar și în zonele mixte sau în localitățile mici din diaspora internă, unde cu voturile a 50-60 de oameni sunt șanse să se obțină alegerea unui consilier care să reprezinte interesele comunității” – a spus președintele Uniunii, Kelemen Hunor, în deschiderea campaniei electorale a organizației teritoriale UDMR – Ciuc. 

La evenimentul care a avut loc la Misentea, în județul Harghita, la care au participat aproximativ 500 de candidați pentru consilii locale,  primării și consiliul județean, liderii locali de succes, membri UDMR,  au primit diplome în semn de recunoaștere a eforturilor depuse, Între aceștia s-au aflat, președintele UDMR-Ciuc, Borboly Csaba, aflat pe primul loc pe lista candidaților Uniunii pentru Consiliul Județean, senatorul Tánczos Barna, deputatul Korodi Attila, precum și candidați ai UDMR la funcții de primar în localități ale județului.

În discursul său, Kelemen Hunor a mai afirmat că, în ultima vreme,  consilieri locali și județeni, precum și parlamentari,  i-au pus deseori următoarea întrebare: merită oare să își asume în continuare un rol decisiv în slujba comunității, să candideze pentru un nou mandat? „Răspunsul meu a fost, de fiecare dată, ,afirmativ! Da merită! Au fost situații în care s-au folosit orice mijloace împotriva unei persoane, iar pentru a pune în  dificultate au fost încercate, practic, toate metodele posibile. Nu mai pot exista astfel de instrumente de presiune! În astfel de situații, noi trebuie să facem front comun, trebuie să fim uniți și să mergem înainte” – le-a spus președintele UDMR candidaților pentru alegerile locale din județul Harghita, exprimându-și convingerea că aceștia vor forma o echipă competentă și puternică, în cursa electorală din 5 iunie. „Noi vedem în Uniunea Democrată Maghiară din România un instrument pe care l-am creat împreună și l-am construit împreună. Dar rămânerea acestui instrument de reprezentare la dispoziția maghiarimii din Transilvania și în următorii patru ani depinde numai de munca noastră, de munca tuturor celor care pornesc în cursa electorală, în întreaga țară, sub culorile Uniunii” – a subliniat Kelemen Hunor, potrivit căruia în timpul mandatului care se apropie de sfârșit, echipa de lideri locali a UDMR a obținut rezultate pe baza cărora este îndreptățită să ceară comunității să aibă încredere în acești oameni, să-i susțină cu toată încrederea pentru a-și putea continua munca începută. „Realizările lor dovedesc că, ceea ce am făcut până acum a fost spre binele comunității, a fost pentru ca în satele secuiești oamenii să trăiască mai bine și pentru ca viitorul lor să fie mai sigur, pentru ca această comunitate să se simtă în siguranță” –  a declarat președintele UDMR.

 În regiunea Ciucului, o echipă puternică le cere oamenilor ca pe 5 iunie, să își manifeste încrederea în ea – a spus Borboly Csaba, președintele organizației teritoriale UDMR-Ciuc. El a evidențiat faptul că această organizație teritorială este una de succes, pentru că este o echipă sudată. Oamenii sunt uniți, iar dacă cineva are o problemă, se poate baza întotdeauna pe sprijinul tuturor celorlalți. De-a lungul anilor, această echipă și-a făcut datoria, și-a făcut bine treaba.

În intervenția sa, senatorul Tánczos Barna a argumentat că munca în administrația publică este, de fapt, o activitate managerială, și că pentru a o duce la bun sfârșit, este nevoie de numeroase calități personale și de un anumit potențial. Fiecare lider trebuie să își stabilească un obiectiv, să identifice  calea pe care să-l poată duce unde și-a propus, și trebuie să se folosească, coordonat, de toate posibilitățile care-i stau la dispoziție – a spus senatorul, adăugând că mai este nevoie și de modestie. Tánczos Barna a mai arătat că o comunitate puternică are nevoie de lideri puternici, iar o comunitate în curs de dezvoltare are nevoie ca ea însăși să fie capabilă să se dezvolte, iar liderii responsabili au nevoie de o comunitate responsabilă.

Deputatul Korodi Attila i-a îndemnat pe candidați să aibă încredere în ei înșiși și în planurile lor.  „În ultima vreme, au devenit realități nenumărate vise, chiar și unele care odată ni se păreau nerealiste, dar și vise în care de fapt nici nu am crezut. În aceste zile, avem, din nou, o mulțime de planuri, dar mulți dintre noi ne gândim la ele cu teamă. Dar trebuie să avem credință și să avem încredere” – a spus deputatul Korodi. El a subliniat faptul că este foarte important ca încrederea pe care o au în proiectele lor, în ideile lor, candidații să o transmită direct, fiecărui alegător în parte. Deputatul Korodi Attila a mai precizat că este datoria fiecăruia să ofere tinerilor soluții, prin îmbunătățirea serviciilor și prin dezvoltarea  măsurilor economice și a infrastructurii, pentru că un om care nu are confortul necesar, nu este motivat să se preocupe de viața publică.

Editat de Biroul de Presă al UDMR
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.