Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Activitatea ziarului de opoziție Nepszabadsag din Ungaria, suspendată. Atac la libertatea presei?

nepGrupul de presă care deține cel mai mare ziar din opoziție din Ungaria, Nepszabadsag, anunță că activitatea publicației a fost suspendată.

Din cele declarate, deținătorii ziarului au motivat suspendarea activității ca urmare a unui deficit financiar, însă mai multe ONG-uri susțin că publicația a fost închisă pentru că ar fi publicat materiale critice la adresa Guvernului Viktor Orban.

„O zi neagra pentru libertatea presei”, spun cei din opoziție.

Ca urmare a acestei decizii, aproximativ 2000 de cetățeni au protestat, la îndemnul ONG-urilor, sâmbătă, 8 octombrie, în fața sediului ziarului de la Budapesta. Manifestele lor spuneau explicit: „Orban afară!”.

Astăzi, unul dintre ultimele cotidiene de opoziție a fost pur și simplu reduse la tăcere„, au anunțat organizatorii evenimentului pe Facebook.

Pe de altă parte, partidul lui Viktor Orban, Fidesz, a numit aceasta măsură o „decizie economică rațională, nu politică.”, negând implicarea Guvernului în cenzurarea ziarului de opoziție.

Cu o vechime de 60 de ani, Nepszabadsag (Libertatea Poporului) este ziarul cu cel mai mare tiraj din presa maghiara și un critic vehement al primului-ministru și al politicii sale anti-imigrație.

Unul dintre redactorii Nepszabadsag a declarat că jurnaliștii care au pregătit articole pentru ediția de luni au fost împiedicați să intre în redacție și au fost informați prin scrisori de suspendarea ziarului.

Odată cu versiunea printată a fost închis și ziarul online.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.