Adevărul despre gardul dintre România și Ungaria

0

Articol disponibil în: Română

Ungaria-inchide-granita-cu-RomaniaMinistrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a anunţat că a decis începerea unor lucrări pregătitoare pentru ridicarea unui gard şi la graniţa cu România. Szijjarto a explicat că măsura se va lua dacă vor exista schimbări în rutele pe care le folosesc refugiaţii.
Am luat decizia de a începe lucrările pregătitoare pentru construirea unui gard începând de la granița ungaro-sârbo-română pe o lungime rezonabilă, în eventualitatea mutării presiunii migraționiste în direcția României”, a spus șeful diplomației ungare.
Din păcate guvernații români au auzit doar ce au vrut, așa că Ministerul Afacerilor Externe a ieșit public spunând că ridicarea unui gard între două state membre ale Uniunii Europene şi care sunt parteneri strategici nu este un gest corect.
Nu știm clar ce nu au înțeles guvernanții noștri pentru că mesajul Ungariei a fost clar în sensul construirii acestui gard doar în cazul în care emigranții își schimbă ruta și vor veni dinspre România.
Desigur că presa din România a promovat doar ce a spus guvernul român și doar parțial ce au spus omologii lor maghiari și uite așa s-a mai lansat pe piață un subiect artificial care să tensioneze relațiile fragile dintre românii și maghiarii din interiorul granițelor României și desigur să creeze un sentiment negativ al opiniei publice din România față de intenția Ungariei de a construi un ”zid”.
Sunt șanse reale ca acest gard să nu se construiască niciodată pentru că nu se prevăd schimbări de rute ale emigranților și subiectul să fie tratat mincinos ca o victorie a diplomației române în fața intenției Ungariei.

Iosub Robert

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy