Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Adio „Ținut Secuiesc”. Consiliul Europei a respins decizia privind autonomia solicitată de județele Covasna, Harghita și Mureș

Cererea pentru autonomia „Ținutului Secuiesc”, solicitată de Covasna, Harghita și Mureș, a fost respinsă de către Comisia de monitorizare a Congresului Puterilor Locale și Regionale (CPLRE) al Consiliului Europei. Decizia a fost luată la Strasbourg, potrivit napocanews.ro.

Această cerere a fost respinsă pe motiv că „nu este de competența Congresului și a Consiliului Europei”, potrivit președintei delegației României la acest congres, Ludmila Sfârloagă. Aceasta a mai transmis faptul că acest subiect trebuie discutat în țară, și nu trebuie dezbătută la instanțele europene.

La Strasbourg, cele 47 de consilii locale din județele Covasna, Harghita și Mureș au fost reprezentate de președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, și primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad.

„Dezbaterea a fost una foarte aprinsă, la aceasta participând membri din Franța, Italia, Finlanda, Portugalia și Republica Moldova (…) Chiar dacă prezența unui grup de aproximativ 20 de persoane de naționalitate maghiară, condus de șefa delegației Ungariei la CPLRE, a creat presiune asupra membrilor Comisiei, președinta delegației naționale a României, dna Ludmila Sfîrloagă, a reușit, prin intervenția sa argumentată și hotărâtă, să obțină respingerea atât a arbitrajului cerut de reprezentanții „Ținutului secuiesc” cât și a posibilității ca acest Congres să trimită o misiune de monitorizare în România. Acest demers a avut sprijinul celorlalți membri ai delegației României”, se menționează într-un comunicat de presă remis Agerpres.

Consiliul Național Secuiesc a cerut anul trecut celor 153 de consilii locale din cele trei județe să adopte o lege prin care să solicite crearea regiunii „Ținutul Secuiesc”, care să fie autonomă, iar această hotărâre să fie înaintată Guvernului și Parlamentului României, forurilor europene și internaționale.

Sursa: B1.ro
Un comentariu la “Adio „Ținut Secuiesc”. Consiliul Europei a respins decizia privind autonomia solicitată de județele Covasna, Harghita și Mureș

  1. Welington

    Povestea asta am tot auzit-o, ca romanii nu sunt in stare sa scrie prteocie si de aceea nu primesc bani. E o falsa apreciere, romanii sunt foarte buni la scris prteocie de orice tip, doar ca sunt descurajati. Ce roman ar indrazni de altfel sa se prezinte cu un proiect la Antal Arpad si ceilalti extremisti care spun pe fata ca ii vor pe romani pusi la colt?

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.