Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ADMITERE LICEU/Harghita: 1635 de absolvenţi au fost admiși în prima etapă de repartizare computerizată

Ministerul Educației a publicat sâmbătă, 24 iulie, ora 10:00, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a (anul școlar 2021 – 2022).

Au fost repartizați 1635 elevi harghiteni (96.34%) în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate (1697): 929 candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 706 candidați la filiera tehnologică.
În total, în Harghita, au fost completate 12895 de opțiuni, rezultând o medie de 7.59 opţiuni/elev. Niciun candidat nu a fost admis cu media generală 10.

Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate:
– 302 elevi la specializări vocaționale;
– 1 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaților de etnie romă – liceu;
– 16 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaților de etnie romă – profesional;
– 9 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaților cu CES – liceu;
– 13 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaților cu CES – profesional;

Alți 605 elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25-28 iulie candidații repartizați în prima etapă vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.
62 elevi nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opțiuni.
Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ.
Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.
În intervalul 9 – 11 august, comisia județeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată. În total, au rămas disponibile pentru etapa a doua 144 locuri.

  • informații furnizate de ISJ HarghitaFaci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *