Adoptă un bunic

0

Articol disponibil în: Română

Vineri, 18 decembrie a.c., a fost marcat prin împodobirea „bradului oficial”, prin oferirea unor daruri simbolice și de suflet, prin conferirea de diplome și printr-o adunare festivă plină de colinde, finalul unui proiect pornit acum mai bine de trei luni

 În prezența prefectului județului Harghita, Andrei Jean-Adrian și a inspectorului șef a Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, locotenent-colonel Dan Iamandi, inițiatorii acestui proiect de suflet ne-au prezentat rodul muncii lor. Fie că a fost vorba de ornamentele ce au împodobit bradul, de cadourile confecționate de către copii și oferite seniorilor centrului, de spectacolul închinat nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, ori de colinde, toate au fost primite cu drag de către cei prezenți la adunarea festivă ce avea să marcheze finalul acestui proiect.

În deschiderea activităților doamna Ionela Tudor spunea: ”Totul a început cu un dor, un dor de bunicii care nu mai sunt, bunici care ne spuneau poveşti înainte de culcare, bunici blajini, care nu se supărau atunci când făceam câte o boacănă, bunici înţelepţi, plini de sfaturi pricepute precum o enciclopedie, bunici cu palme calde ce ne ţineau de mână în drum spre şcoală, bunici ninşi de vremuri ce ne dădeau siguranţa propriilor paşi. (…)Astăzi, este ultima întâlnire oficială din cadrul proiectului, dar eu cred că acest proiect, va continua, nu se va mai numi proiect, se va numi prietenie. Dorim să mulţumim tuturor celor care ne-au sprijinit (…).”

Prin discursul său, domnul locotenent-colonel Iamandi Dan a vrut să transmită că „Mă credeți sau nu, nici atunci când am dat cel mai greu examen din viața mea n-am avut atâtea emoții.(…) Cuvintele sunt de prisos. Poate că cel mai bine ar fi fost să vă colind și eu, dar toate colindele au fost cântate atât de frumos de către copiii. Pot să spun că astăzi au venit colindătorii cum veneau odată și nu li-i gura arsă, nu li-s ochii-n lacrimi, ochii în lacrimi sunt la noi și sincer mă închin cu respect în fața puterii dumneavoastră de muncă pentru că ceea ce ați făcut aicea este ceva fenomenal. Respectul meu total și al colegilor mei pentru tot ceea ce ați făcut pentru acești copiii minunați și pentru bunicii noștri” .

Prefectul județului Harghita, domnul Andrei Jean-Adrian a ținut să transmită la rândul său că „Indiferent dacă vorbești de Centrul de plasament Subcetate sau de Centrul Social Integrat Toplița, vorbești de oameni, vorbești de suflete și ce poate să fie mai frumos decât ca în Ajunul Crăciunului să dăruiești. Să dăruiești suflet pentru suflet, bunic pentru copil, copil pentru bunic. Sunt extrem de impresionat de ceea ce am văzut aici (…) vă rog să mă considerați pe mine ca persoană și ca reprezentant al instituției pe care o conduc, de astăzi începând, prieten. Vreau să vă mulțumesc că m-ați primit în familia voastră.(…) Vreau să-i felicit pe copiii pentru program, pe bunici, îmi pare bine că am colindat împreună cu ei astăzi! Vă mulțumesc!”

Inițiatorii proiectului, doamna psiholog clinician Ionela Tudor ,domnul căpitan Eleodor Truța, doamna Carmen Alexandra Runcan, doamna Andreea Nagy și domnul Alfredo Marius Moldovan s-au întrecut pe ei însăși și au dovedit încă o dată că sunt oameni buni.

I-am avut în mijlocul nostru ca invitați pe membrii corului „Arhangelii” conduși de către domnul Alin Negrea. De asemenea au fost decernate diplome de „Bunic oficial” și „Nepot oficial” tuturor celor implicați în proiect, iar Moș Crăciun a oferit daruri copiilor și bunicilor, la cadoul senioarelor beneficiind și de complicitatea unei doamne, care a ales să facă o donație destul de consistentă.


COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy