Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ADR Centru, dezbatere la Miercurea Ciuc pe tema turismului și balneoturismului

Miercurea Ciuc a găzduit la începutul acestei săptămâni o nouă sesiune de dezbateri cu reprezentanții grupurilor tematice pentru elaborarea documentului de planificare Concept Note Regional. Aceasta reuniune de lucru este organizata de ADR Centru și se refera la sectorul Turism si balneoturism, locația harghiteană fiind selectată deoarece deține un potential balnear valoros.

Cu toate ca judetele Regiunii Centru stau foarte bine din punctul de vedere al resursei naturale, atractivitate turistică este influențată negativ de celelalte componente ale ofertei turistice, cum ar fi: modul defectuos de exploatare a resurselor, gradul scăzut de cunoaștere al resurselor naturale, valoarea estetică redusă a cadrului natural, gradul ridicat de uzură fizică și morală al bazelor de cazare și tratament, diversitatea redusă a structurilor de alimentație publică, densitatea mare a construcțiilor în spatii publice locuibile, numărul redus, calitatea și diversitatea necorespunzatoare a structurilor de agrement din majoritatea stațiunilor, comerțul general și specific necorespunzator, calitatea improprie a dotărilor de infrastructura.

Circa 20 de participanți au purtat discuții la sediul Consiliul Județean Harghita despre cum pot fi depășite aceste probleme printr‐o abordare SMART de creștere a competitivității.

Prin ADR Centru, autoritatile locale și județene, organizațiile neguvernamentale și întreprinzatorii din Regiune au acces la fondurile europene, pentru finanțarea de investiții în infrastructură, educație, sănătate, sectorul productiv, dezvoltare locală și întreprinderi mici și mijlocii.
Activitatea Agenției pentru Dezvoltare Regională este coordonata de Consiliul pentru Dezvoltare Regională Centru, care reunește președinții consiliilor județene și reprezentanți ai municipiilor, orașelor și comunelor din fiecare județ din cele șase care compun Regiunea Centru, respectiv Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.