Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Alegerea celui mai bun senzor de temperatură. Câteva sfaturi

Ești pasionat de meteorologie sau ai nevoie de un senzor de temperatură în cadrul profesiei tale? Temperatura este cea mai curentă măsură de luat în domeniul industriei și agriculturii. Senzorul de temperatură este un dispozitiv care va colecta informații despre temperatura citită și le va transmite unui instrument, cum ar fi un termometru sau o stație meteo.

Vrei să știi care este cel mai potrivit senzor de temperatură pentru nevoile tale? Există senzori de temperatură cu contact și fără contact, cu tehnologie cu infraroșu. În acest articol îți prezentăm criteriile de care trebuie să ții cont în alegerea celor mai buni senzori de temperatură de pe piață pentru a te ajuta să faci o alegere. Alege din numeroasele modele de module electronice de la Bitmi.

Criterii de care trebuie să ții cont în alegerea unui senzor de temperatură

Dacă ești în căutarea unui senzor de temperatură adaptat nevoilor tale, trebuie să știi că există câteva criterii pe care trebuie să le iei în considerare în alegerea sa.

Intervalul de temperatură

Un senzor de temperatură trebuie să aibă un interval de temperatură suficient de larg pentru a asigura o temperatură minimă fiabilă.

Precizia

Un senzor de temperatură trebuie să aibă o sondă cu o precizie ridicată, în special pentru senzorii cu contact.

Prețul

Poți cumpăra un senzor de temperatură doar din magazine specializate sau online, de pe anumite site-uri de comerț electronic. În funcție de precizia și calitatea pe care o dorești pentru senzorul tău, le vei găsi la toate prețurile. Bugetul este, prin urmare, un criteriu esențial de alegere.

Tipul de dispozitiv pe care îl dorești

În funcție de utilizarea pe care o dorești, poți alege între senzori de temperatură externi, senzori conectați la un regulator de temperatură sau senzori montați pe placă. Va trebui mai întâi să definești utilizarea dorită pentru a face alegerea potrivită.

Unde se instalează senzorul de temperatură?

Pentru o eficiență maximă, iată câteva sfaturi utile pentru instalarea senzorilor de temperatură!

  1. De preferință, amplasează senzorul de temperatură la 1,5 metri deasupra solului și la mai mult de 1 metru distanță de o sursă de căldură sau de frig. Cu alte cuvinte, evită să plasezi un senzor în apropierea unui radiator, a unei ferestre sau a unui aparat de aer condiționat.
  2. Nu lipi un senzor de temperatură pe un perete din încăpere care este în contact cu exteriorul. De asemenea, evită să îl instalezi în locuri în care ar putea fi expus direct la lumina soarelui!

Și nu uita, este necesar un singur senzor de temperatură pentru fiecare cameră.

Câți senzori de temperatură ar trebui să instalez pe cameră pentru a controla încălzirea electrică?

Răspunsul este destul de simplu: ai nevoie de un singur senzor de temperatură pentru fiecare cameră!  Temperatura măsurată de acest senzor va determina comenzile de încălzire sau de oprire trimise – sau nu – către receptoarele radiatoarelor tale în funcție de temperatura setată pe care ai planificat-o în programele de încălzire.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.