Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Amenzi de peste 20.000 de lei încasate sâmbătă de harghiteni

Foto: IPJ Harghita

 

Sâmbătă, pe raza judeţului Harghita, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, a continuat activităţile specifice de prevenire a răspândirii noului CORONAVIRUS, în special prin verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară.

 

În acest interval de timp, pe raza judeţului Harghita au acţionat 101 poliţişti, din care 94 au fost angrenaţi direct în activităţi contextuale pe COVID-19, la care au fost cooptaţi şi 8 poliţişti locali, îndeosebi în zonele cu un aflux mare de cetăţeni, în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone aglomerate, precum și mijloace de transport în comun.

 

În cadrul celor 51 de acţiuni, desfășurate independent şi/sau în cooperare cu alte structuri M.A.I. ori instituţii cu atribuţii în domeniu, au fost verificate 106 unităţi economice şi 150 de obiective sau alte locaţii, respectiv restaurante, terase, parcuri, diferite spaţii de cazare, zone de picnic şi alte zone de agrement, dar şi locaţii/zone de izolare/carantinare.

 

De asemenea, au fost verificate 47 de mijloace de transport, din care 20 de mijloace de transport public în comun şi au fost legitimate 814 de persoane, dintre care 127 s-a constatat că nu respectau măsurile de protecţie individuală.

 

Totodată, au fost verificate 154 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare, iar alte 391 de persoane au fost verificate referitor la respectarea măsurilor de carantină.

 

Ca şi în acţiunile anterioare, au fost transmise o multitudine de mesaje preventive şi avertizări, atât operatorilor economici cât şi persoanelor fizice, însă au fost aplicate şi 130 de sancţiuni contravenţionale, cu amendă sau avertisment, cele mai multe persoanelor care nu au respectat măsurile de protecţie individuală, toate în context COVID-19, în cuantum total de 20.750 de lei.

 

Acțiunile pentru protejarea sănătății întregii comunităţi vor continua și în perioada următoare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.