Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Amenzi în valoare de 8.000 de lei, aplicate de poliţiştii harghiteni pentru delicte silvice

Joi, 8 iulie 2021, în cadrul unei acţiuni de prevenire şi combatere a delictelor silvice, desfăşurată în comuna Corund, poliţiştii harghiteni au depistat un bărbat de 57 de ani, din comuna Vărşag, în timp ce conducea, pe D.C. 50, o autoutilitară încărcată cu aproximativ 4 mc de lemn de foc de esenţă foioase, specia fag, fără aviz de însoţire sau documente de provenienţă.

În aceeaşi zi, în cadrul unei acţiuni similare desfăşurată în zona oraşului Vlăhiţa, poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, în cooperare cu specialiști ai Gărzii Forestiere Brașov, au  efectuat un control la o societate comercială de profil, unde s-a stabilit că un volum de aproape 15 mc lemn de foc de esenţă foioase, specia fag, era deținut fără documente de proveniență sau însoțire.

În ambele cazuri s-a dispus confiscarea întregii cantităţi de material lemnos, iar transportatorul şi societatea comercială respectivă au fost sancţionaţi contravenţional, conform prevederilor Legii 171/2010, cu amenzi în cuantum total de 8.000 de lei.

  • informații furnizate de IPJ HarghitaFaci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *