Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Ample acţiuni desfăşurate de poliţiştii harghiteni pentru menţinerea unui climat de legalitate, în toate domeniile

Foto: IPJ Harghita

Numai în ultimele 48 de ore, în judeţul Harghita au fost aplicate sancţiuni de aproape 250.000 de lei.

Pe parcursul ultimelor 48 de ore, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita au fost organizate ample acţiuni de verificare a respectării legislaţiei în vigoare, în mai multe domenii.

Activităţile poliţiştilor s-au desfăşurat pe raza întregului judeţ, aşa cum se întâmplă zilnic, însă în ultimele zile au fost concentrate în municipiul Miercurea Ciuc şi în localităţile învecinate reşedinţei de judeţ.

Astfel, pe linie economică au acţionat 10 poliţişti, care au vizat verificarea preţurilor practicate de agenţii economici, în scopul prevenirii creşterii nejustificate a acestora.

În acest sens au fost controlate peste 15 unităţi economice, iar în urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale, cuantumul total al amenzilor ridicându-se la 80.500 de lei.

De asemenea, au fost realizate confiscări în valoare de aproximativ 1.200 de lei, constând în produse şi sume nejustificate în sertar.

Tot în zona bazinului Ciucului, într-un interval de timp de numai două ore, 25 de poliţişti au verificat 178 de persoane, cu privire la respectarea obligaţiilor prevăzute de ordonanţele militare.

Ca urmare a acestor verificări, au fost aplicate 38 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 25.410 lei, pentru încălcarea prevederilor referitoare la restricţiile de circulaţie.

Totodată, poliţiştii au acţionat şi în celelalte zone ale judeţului Harghita, fiind efectuate verificări la 1.373 de persoane izolate la domiciliu, cu sprijinul efectivelor de Poliţie Locală de la Odorheiu Secuiesc, Topliţa şi Gheorgheni.

În cazul a 89 dintre aceste persoane, tot pentru nerespectarea interdicţiilor de circulaţie, au fost aplicate sancțiuni contravenționale cu amendă, al căror cuantum totalizează 137.410 lei.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la obligativitatea respectării legalităţii, în toate domeniile, sens în care astfel de acţiuni vor fi desfăşurate şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ.

  • IPJ HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *