Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ANI a sesizat Parchetul cu privire la posibila săvârşire a unor infracțiuni de către o fostă directoare a unui liceu din Harghita

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc cu privire la existența indiciilor referitoare la posibila săvârșire de Pîrvan Sorina – Gabriela,  fosta directoare a Liceului Tehnologic  „Liviu Rebreanu” din Bălan,  a unor infracțiuni prevăzute de art. 301 din Codul Penal:
– „conflict de interese” (text în vigoare până la 28 iulie 2017), întrucât, în perioada 23 februarie – 27 iulie 2017, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a acceptat achiziționarea de materiale de construcții în valoare de 15.279,37 Lei pentru executarea unor lucrări de construcții la instituția pe care o conduce, de la societatea comercială al cărei administrator este soțul persoanei evaluate iar fiul acesteia deținea calitatea de asociat unic.
-„folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, întrucât, în perioada 22 august 2017 – 16 mai 2018, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a acceptat achiziționarea unor materiale de construcții în valoare de 17.692,30 Lei pentru executarea unor lucrări de construcții la instituția pe care o conduce, de la societatea la care soțul persoanei evaluate deținea funcția de administrator, iar fiul acesteia deținea calitatea de asociat unic, pentru care a semnat ordine de plată în valoare de 16.928,78 Lei în vederea efectuării plății prin virament a contravalorii facturilor aferente materialelor achiziționate. Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.