Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ANM: Vreme instabilă marţi în întreaga ţară / Caniculă de miercuri până duminică

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marţi, o informare de instabilitate atmosferică, valabilă la nivelul întregii ţări pe parcursul acestei zile, respectiv o alertă de caniculă, ce vizează îndeosebi zone din vest, sud-vest şi sud, până duminică.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 06 iulie, ora 10:00 – 06 iulie, ora 21:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului

 

     În intervalul menționat local în estul, sud-estul și parțial în centrul țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții de grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp.

 

 Interval de valabilitate: 07 iulie – 11 iulie
Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic
Zone afectate: conform textului

 

     Valul de căldură se va intensifica în regiunile vestice și sud-vestice, unde va fi caniculă și disconfort termic accentuat. În restul teritoriului vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi în creștere, îndeosebi în sud.

 

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice,
Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj
.  
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *