Aparat roentgen digital pe secția de pneumologie a spitalului județean

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Un aparat roentgen nou și performant a fost dat în folosință vineri pe secția de pneumologie al Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

 

Dr. Konrád Judit, managerul spitalului vineri, în cadrul unei conferințe de presă a prezentat, aparatul de imagistică radiologică de ultima generație a costat 1 493 000 lei, din această sumă 1 343 000 lei au fost alocate de către Ministerul Sănătății și 150 000 lei au fost asigurate de către Consiliul Județean Harghita. Aparatul roentgen digital este aparatul Apollo DRF al firmeri Villa, este mai confortabil pentru pacienți, mai sigur și poate fi dezinfectat ușor. Are monitor de rezoluție mare, este automatizat, digital, poate fi conectat la imprimantă și la dispozitive de stocare date.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita la conferința de presă a precizat că instituția pe care o conduce încearcă să fie prezentă în rezolvarea provocărilor, problemelor cu care se confruntă zi de zi personalul medical.

„Rezultatul obținut de către parlamentarii UDMR în alocarea fondurilor de la bugetul de stat ne ajută mult, de exemplu în acest caz trebuia să asigurăm finanțarea aparatului în procent de zece la sută și nu sută la sută. În acest fel o să avem mai mulți bani pentru investiții. Sunt sigur, că acest nou aparat va fi de folos și în clădirea nouă pentru secțiile de pneumologie și boli infecțioase, planificat a fi contsruit lângă clădirea principală al spitalului” – a spus Borboly Csaba.

Dr. Dombi István, medic specialist pneumolog, șeful secției de pneumologie a arătat, aparatul nou si modern de radioimagistică este important in gestionarea cazurilor multiple de pacienți care necesită evaluarea promptă si rapidă a structurii pulmonare și a cutiei toracice, fiind un aparat digital care facilitează diagnosticul și tratamentul specific mult mai repede datorită faptului, că nu necesită alte proceduri de procesare-reprocesare, imaginea radiologică ajungând mult mai repede la medicul curant decât în trecut.

În Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc în ultimele săptămâni a scăzut numărul pacienților infectați cu Sars-CoV-2. Ca urmare, secția de recuperare, medicină fizică și balneologie și-a recăpătat funcția originală, s-a început internarea pacienților care necesită acest tratament de specialitate. Pe secția dermatovenerologie s-a început internarea pacienților care necesită tratament de specialitate dermatologie în două saloane, restul secției fiind dedicat în continuare îngrijirii pacienților cu boli infecțioase, altele decât Covid-19. Ambulatoriile de specialitate al spitalului funcționează în continuare, pentru evitarea aglomerației programările se fac în continuare la 30 de minute.

În Spitalul județean de Urgență Miercurea Ciuc vineri, 18 decembrie au fost internați 30 pacienți cu Covid-19, dintre ei 2 au avut nevoie de terapie intensivă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy