Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Aparatură ultramodernă unică în România, în dotarea Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc

Foto: Sanador

 

Un aparat ultramodern de litotriție deservește pacienții în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc. Aparatura care a fost prezentată presei miercuri, 8 iulie 2020 este unic pe nivel de țară și – după așteptările specialiștilor – va oferi intervenție minim invazivă pentru aproape 90 la sută al pacienților cu litiază renală.

Dr. Albert Claudiu medic primar urolog, șeful secției de urologie al spitalului a spus, este un vis devenit realitate, fiind vorba de un aparat foarte performant și esențial pentru tratamentul litiazei renale. ”Cu ajutorul acesteia putem să tratăm pacienții cu o intervenție minim invazivă. Dezintegrăm calculii renali cu unde de șoc externe și în același zi pacientul poate pleca acasă. Aproape 90 la sută din calculi poată să fie rezolvate în acest fel. Eu mă aștept la foarte mulți pacienți în viitor pentru că este un aparat care nu există în zonă, și cu această dotare nici în țară” – aexplicat medicul primar.

Aparatul de litotriție, cumpărat de la fimraStorz Medical funcționează în unitatea de litotrițieextracorporeală care s-a amenajat la parterul Policlinicii. În această unitate este și un salon pentru internările de zi și s-a mutat aici și ambulatoriul de urologie al spitalului.Reprezentanții presei au vizitat această unitate.Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, în a cărui subordine spitalul funcționează, a mulțumit cu această ocazie celor care lucrează în grupurile parlamentare UDMR. ”Parlamentarii UDMR ne-au ajutat să primim acea sumă de la bugetul de stat pe lângă care și-a pus contribuția și consiliul județean și am reușit să realizăm această investiție. Mulțumesc și medicilor și conducerii spitalului pentru inițiativă, este nevoie de multă inițiativă pentru a atinge scopul nostru, de a avea spital clinic și de importanță regională” – aspus președintele Consiliului Județean Harghita.

Dr. Albert Claudiu a mai menționat, numărul celor cu litiază renală crește de la an la an, și din această cauză se așteaptă la mulți pacienți. Primele trei intervenții de litotriție s-au efectuat deja în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, cu rezultate bune.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *