Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Apă mezotermală la Băile Banffy

Primăria Topliţa a obţinut licenţa de exploatare a apelor mezotermale din zonă, astfel că acestea vor alimenta şi bazinele băilor Banffy.
Pentru atragerea turiştilor, Primăria ia în calcul modernizarea acestora precum şi amenajarea unei baze SPA, a declarat pentru RTM primarul Stelu Platon:

”Am reuşit, după ce am realizat şi un foraj în urmă cu vreo 5 ani, la 210 metri, să obţinem şi licenţa de exploatare a apelor mezotermale, pentru că, de doi ani de zile, noi funcţionăm cu apă de la reţea, pentru că abia acum am reuşit să obţinem licenţa de exploatare. Noi avem sursa noastră proprie, vechiul bazin îşi are izvoarele vechi, nu sunt afectate, aşa încât, în momentul de faţă, în Băile Banffy sunt trei bazine plus, în zona de sus, la pârtia de schi, este în curs de a se realiza un centru SPA, tot cu bazin şi cu alte facilităţi. ”

Guvernul a aprobat recent atestarea unor noi stațiuni turistice, de interes național și local.
Astfel, localitățile Borsec (județul Harghita) și Sucevița (județul Suceava) au fost atestate ca stațiuni turistice de interes național, și alte 10 localități sau zone componente ale unor localități au primit atestare ca stațiuni turistice de interes local.
Printre acestea se numără Sângoergiu de Mureş şi zona Băile Banffy din Toplița. Aceste localități vor avea șanse mari în atragerea de finanțări nerambursabile, în condițiile în care unele programe de finanțare impun existența atestării ca stațiune turistică.

Sursa: radiomures.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.