Arborarea steagului secuiesc pe clădirile particulare este ilegală

1

Articol disponibil în: Magyar Română

Apelul lui Laszlo Tokes împotriva sentinței Judecătoriei Oradea a fost respins de instanță. Judecătorii au stabilit că Tokes a fost amendat în mod steag secuiesclegal de Poliția Locală Oradea pentru arborarea steagului secuiesc pe clădirea în care funcționează cabinetul său parlamentar.

După ani de zile în care s-a tot discutat pe toate părțile legalitatea arborării steagului secuiesc, instanța ”Respinge ca nefondat apelul introdus de apelant TOKES LASZLO împotriva sentinței civile nr. 716/26.01.2015 pronunțată de Judecătoria Oradea, pe care o menține în totalitate. Respinge cererea apelantului de obligare a paratului la plata cheltuielilor de judecata. DEFINITIVĂ. Pronunțată în ședința publică azi 27.11.2015. Document: Hotărâre 1335/2015 27.11.2015”.

Tot instanța de judecată a spus că ”Steagul secuiesc este un steag publicitar iar statutul său juridic este reglementat de prevederile Legii nr. 185/2013 privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate”. – Arborarea steagului secuiesc pe clădiri particulare este ilegală.

Noi, ca presă, nu avem voie să comentăm deciziile instanței chiar dacă ni se pare că nu sunt în regulă, drept pentru care încheiem aici articolul anunțând pe toți cei care au arborat steagul secuiesc că au toate șansele ca să se trezească amendați deoarece decizia instanței este DEFINITIVĂ și spune că arborarea acestui steag este ilegală.

I.R.

1 Comentariu
  1. Vali spune

    Biroul parlamentar nu e spatiu privat, este cladire oficiala. Acasa imi pun ce steag vreau eu. Ala e spatiu privat. Ori nu stiti ce vorbiti, ori o dati in gard, ori o faceti cu aceeasi rea vointa cu care fac si altii propaganda, pur si simplu. Biroul parlamentar NU E CLADIRE PARTICULARA!!!!

    ADMIN: Personal cred că normal ar fi să imi pot pune pe clădirea mea ce steag vreau eu că doar de asta e proprietate dar opinia judecătorilor a fost alta.
    Biroul Parlamentar este de regulă un spațiu închiriat într-o clădire privată. Foarte puțini parlamentari au birourile în clădiri ce aparțin administrațiilor publice locale. Mai mult de atât judecătorii s-au referit la clădirile paticulare deoarece sediile de instituții au deja cadru legal de arborare a drapelelor. Deci pe cale de consecință dacă ar fi fost clădirea unei instituții procesul nu se mai desfășura.
    Oricum dezbaterea subiectului este inutilă. 99,99% dintre locuitorii acestei țări, fie ei români sau maghiari nu sunt interesați absolut de loc de astfel de scandaluri ieftine plecate de la ambii sau incompetență.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy