Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ardeau deșeuri electronice pentru a obține cupru. Persoanele au fost amendate cu 3.000 lei și puse la curățat terenul

Foto: Poliția Locală Odorheiu Secuiesc

 

Ieri în jurul prânzului dispeceratul Poliției Locale din Odorheiu Secuiesc a fost informat telefonic despre faptul că, în zona Piatra Tărcii a fost observat ridicându-se fum negru dens. În urma apelului polițiștii s-au deplasat de îndată la fața locului, unde au constatat faptul că, două persoane ardeau deșeuri electronice pentru a obține cupru. Pentru contravenția săvârșită, cele două persoane au fost amendate de către polițistul local din cadrul Compartimentului Protecția Mediului, în baza Legii 211/2011 cu o amendă de 3000 lei, totodată fiind somați în vederea curățirii terenului afectat.
”Arderea deșeurilor electronice provoacă poluarea aerului, a apei, deoarece odată cu arderea sunt eliminate diferite metale grele substanțe ce sunt otrăvitoare și ajung astfel în mediul înconjurător. Ca și până acum, vă solicităm dumneavoastră, ca pentru a proteja mediul înconjurător și municipiul nostru, să vă debarasați de deșeurile de orice natură, exclusiv pe baza legală. Instituția noastră monitorizează îndeaproape respectarea reglementărilor în ceea ce privește mediul, din acest motiv dorim să subliniem încă o dată cât de important este ca mânuirea deșeurilor să se facă într-un mod adecvat și nepoluant.
Îi mulțumim persoanei care ne-a anunțat prin telefon. Vă rugăm ca în cazul în care sesizați cazuri de acest fel, să vă adresați cu încredere instituției noastre, apelând dispeceratul la numărul de telefon 0266-210-210” – transmite Conducerea Poliției Locale a municipiului Odorheiu Secuiesc.
dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *