Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ardere necontrolată la Gheorgheni, zona Csiszer. Focul s-a extins pe aproximativ 15 hectare

Foto: ISU Harghita

Incendiul a izbucnit ieri după amiază și s-a manifestat pe o suprafață totală de aproximativ 15 ha de vegetație uscată, resturi de exploatare forestieră și coronamentul unor brazi. 

Misiunea de stingere a focarelor incendiului din zona Csiszer, Gheorgheni,  a continuat și după ce s-a lăsat întunericul. În jur de 30 de pompieri militari și civili au fost angrenați în misiune, iar intervenția a fost îngreunată de vântulul puternic și terenul greu accesibil, potrivit celor relatate de către Alina Ciobotariu, purtătorul de cuvânt al ISU Harghita.

După mai bine de 5 ore de luptă cu focul, pompierii au reușit localizarea incendiului. Vântul puternic a intensificat arderea, facilitând astfel propagarea cu repeziciune a incendiului, care se manifestă în mai multe focare, pe o suprafață de circa 15 ha, unde au ars resturi din exploatare forestieră, brazi din regenerare naturală și vegetație uscată.

Pentru asigurarea zonei, peste noapte trecută a rămas în supraveghere un echipaj de pompieri militari și civili de la SVSU Lăzarea.

În această dimineață, pompierii militari din cadrul Detașamentului Gheorgheni au reluat,misiunea de stingere a incendiului din zona Csiszer, Gheorgheni.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *