Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Arena din Miercurea Ciuc a găzduit totuși, într-un fel, meciul de fotbal dintre reprezentativa „Ținutului Secuiesc” și naționala Ungariei

Arena din Miercurea Ciuc a găzduit totuși, într-un fel, meciul de fotbal dintre reprezentativa „Ținutului Secuiesc” și naționala Ungariei
Meciul disputat sâmbătă, pe stadionul echipei FK Csikszereda, cu ocazia finalizării lucrărilor de modernizare ale arenei din Miercurea Ciuc, finanțate integral de statul ungar a oferit o surpriză.

În pofida interzicerii încă din 15.07.2022, de către FRF a meciului Ținutul Secuiesc U18 – Ungaria U18, organizatorii s-au repliat și au „camuflat” reprezentativa secuilor sub culorile echipei gazdă, respectiv FK Csikszereda. Deci, singura concesie pe care organizatorii au făcut-o FRF a fost că jucătorii „selecționatei secuiești” au disputat partida în tricourile FK Csikszereda. Este clar un caz față de care Federația Română de Fotbal ar trebui să se sesizeze și să adopte măsurile prevăzute în regulamentul de funcționare.
În plus, toate celelalte aspecte, adică intonarea imnului Ținutului Secuiesc, arborarea de steaguri secuiești, discursurile oficialilor locali și unguri despre „Ținutul Secuiesc” au fost prezente.

De exemplu ,secretarul ungar de stat Schmitt Adam a precizat în discursul său că ” adevăratele granițe ale Ungariei se întind până acolo unde trăiesc suflete maghiare”, iar Novak Eduard, ministrul român al Sportului spunea că „mă bucură faptul că, în calitate de ministru român al sportului, pot reprezenta atât orașul, cât și Ținutul Secuiesc”.

În continuarea discursurilor, edilul din Miercurea Ciuc, Korodi Attila menționa că „noi cei de la granița Ținutului Secuiesc stăm ca un turn de apărare al secuimii și maghiarimii…și dorim să mulțumim UDMR pentru faptul că FK este primul club sportiv din țară declarat ca fiind de interes public, fapt ce permite Academiei de Fotbal Secuiești să înființeze mai multe astfel de amplasamente în tot ținutul
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.