Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Arme de foc, arbalete, muniţii şi săgeţi descoperite de poliţişti, în urma unor percheziţii efectuate în judeţele Harghita şi Mureş

Foto: IPJ Harghita

 

În urma unor activităţi specifice de cercetare şi investigaţie, desfăşurate în ultima perioadă la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, au fost obţinute date şi indicii cu privire la posibila încălcare a legislaţiei în domeniul armelor şi muniţiilor, de către un bărbat de 54 de ani, din comuna Mărtiniş.

În baza materialului probator, poliţiştii harghiteni au solicitat mandate de percheziţie domiciliară pentru 3 locaţii utilizate de persoana în cauză, două dintre acestea în judeţul Harghita şi una în judeţul Mureş.

Mandatele au fost puse în executare simultan, la data de 21 mai a.c., rezultatul fiind descoperirea mai multor arme şi muniţii, precum şi a altor bunuri şi accesorii deţinute ilicit.

Astfel, poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor, două pistoale militare de tip revolver, două arme de tir cu aer comprimat, două arbalete, două dispozitive de ochire, 12 cartuşe militare cu glonţ, 290 de proiectile de plumb, 29 de săgeţi pentru arbaletă, 31 de articole pirotehnice şi un detector de metale neinscripţionat şi fără autorizaţie.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că persoana în cauză nu este deţinător legal de arme şi muniţii letale/neletale supuse autorizării.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată şi operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, pentru care cel în cauză riscă o pedeaspă de până la 12 ani închisoare.

  • IPJ Harghita
dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *