Aroganță și ilegalități la primăria din Gheorgheni

0

Articol disponibil în: Română

Dacă e să analizăm ce se întâmplă la primăria Gheorgheni, prima observație ar trebui să se refere la nivelul de aroganță al conducerii acestei primării. Cu un viceprimar cu atribuții de primar, care pare a fi coordonat de fostul primar penal, primăria are foarte mari probleme de comunicare.
De exemplu, am încercat să găsim o cale de dialog cu actualul viceprimar și chiar să luăm acestuia un interviu în care să își spună și el punctul de vedere, să ne combată și mai ales să vină cu argumente. Din păcate domnul viceprimar nu a înțeles care este rolul său în natură refuzând discuția pe motive infantile de genul: că am scris noi că se pun pavele pe o stradă cu case, dar de fapt ar fi o arteră principală, sau că am spus într-un articol că pe tema termoficării nu prea vrea nimeni să vorbească, etc. Acest politician care ar trebui să reprezinte interesele cetățenilor, nu propria aroganță, nu a înțeles că noi ca jurnaliști nu contăm iar când refuză să stea de vorbă cu noi de fapt refuză să se adreseze cititorilor noștri… dar ce să faci? unii politicieni din Gheorgheni se poartă cam … ciudat, uitând că sunt plătiți din bani publici și au primit votul cetățenilor pentru a-i reprezenta, nu pentru a arăta cât de ”speciali” sunt ei.
Desigur că autosuficiența unor politicieni duce și la greșeli administrative. La ultima ședință de Consiliu Local din Gheorgheni, la care am participat și noi, am atras atenția viceprimarului și mai ales secretarului primăriei că au avut o hotărâre de consiliu cu numirea unor noi membri în AGA Monturist unde se făcea referire la persoane și nu s-a votat legal. Desigur că atât viceprimarul cât și secretarul au zâmbit superior și au explicat că știu ei mai bine cum e cu legalitatea, numai că, ce să vezi, Prefectura Harghita zice altceva atacând în instantă acea hotărâre și suspendând-o până la soluționarea cauzei. Asta înseamnă că și directorul firmei în cauză trebuie repus acum în drepturi.

prefectura-harghita

Nu aroganța și insuficiența unor politicieni de teapa domnului viceprimar ne sperie. Gravă este incompetența acestor politicieni, căci prețul incompetenței lor este plătit de toată comunitatea.
Bine cel puțin că există în Harghita un prefect cu picioarele pe pământ, că majoritatea politicienilor harghiteni trăiesc cu impresia că se află în ceruri, adică se cred niște mici zei.

Iosub Robert

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy