Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Arta reînvie în inima României, în cadrul TAMTAM Festival Brașov 2020

 

TAMTAM Festival Brașov, eveniment aflat la cea de-a doua ediție, va avea loc între 11 și 12 septembrie în centrul vechi al orașului, și va fi transmis online pe tamtam.live. Peste 70 de artiști vor susține mai mult de 30 de reprezentații acoperind cele cinci arte – muzica, teatrul, dansul, filmul și artele vizuale.

 

Ediția specială din acest an își propune să susțină artiștii români și să reînvie arta în peisajul cultural din Brașov. Accesul la reprezentațiile artistice este gratuit, în limita locurilor disponibile, și cu respectarea măsurilor de siguranță pentru public, care se impun, în contextul actual.

 

Ioan-Dragoș Dimitriu, directorul artistic al festivalului, a declarat: „Prin aceste evenimente organizate aducem în Centrul Vechi al orașului un pic de „culoare” pentru sufletele oamenilor. Anul acesta artiștii vin exclusiv din România, tocmai în ideea de a sprijini scena culturală a țării. Așteptăm vizitatori din întreaga țară la Brașov, într-un demers menit să scoată emoțiile în stradă. TAMTAM este despre a ne bucuraîmpreună de viața aceasta minunată”.

 

Horia Mihail, directorul general și inițiatorul festivalului a declarat: „Brașovul, inima țării, va continua să bată cu putere din punct de vedere artistic și în 2020, ca urmare a sprijinului primit din partea comunității artistice și a iubitorilor de cultură. Dorim să construim din nou o scenă și să lăsăm emoțiile artiștilor și bucuria spectatorilor să se manifeste liber, respectând întru totul măsurile de siguranță impuse”.

 

Ediția de anul acesta afestivalului va aduce pe scenă exclusiv artiști din România, nume deja consacrate, precum Compact, byron cu MUSE Quartet, Jazzy Jo, Horia Mihail, Ionuț Bogdan Ștefănescu, Tango Trio Bucharest, dar și artiști aflați la început de drum, pentru a susține continuitatea actului culturalautohton.

 

Spiritul festivalului TAMTAMtrăiește oriunde, oricând. Cei care nu vor putea ajunge fizic la eveniment, pot urmări concertele de la scena mare de pe Arena Colegiului Național ”Andrei Șaguna” accesândtamtam.live.

 

Informații de acces

Programul festivalului începe vineri și sâmbătă, de la ora 13:00, și se termină la ora 22:00, respectiv 23:00.Reprezentațiile vor avea loc pe stadionul Colegiului Național Andrei Șaguna (scena principală), la Bastionul Țesătorilor (teatru), la galeria KronArt (colțul muzicii clasice), în spațiul din fața Centrului Cultural Reduta, în Piața Brassai și pe terasele câtorva localuri de pe strada Republicii, unde își vor face apariția artiști solo și duete.

 

La scena mare de pe Arena Colegiului Național Andrei Șaguna va fi permis accesul a maximum 500 de persoane, conform normelor în vigoare de la ora actuală. Aicivor fi amplasate scaune la o distanța de 1,5 m unul față de celălalt. La Galeria KronArt este permis accesul a 40-50 de persoane.Concertele de aici se vor desfășura cu geamurile deschise, astfel încât publicul să poată asculta și de afară. La Bastionul Țesătorilor este permis accesul a 100 de persoane, în timp ceîn Piața Brassai vor putea participa la eveniment maximum 200 de persoane.

 

Fiecare scenă va fi semnalizată și perimetrul acesteia delimitat, iar accesul se va realiza în sensuri diferite. La intrare, persoanele pot vor primi mască la cerere, dacă nu dispun de una, urmând ca apoi, fiecare spectator să se dezinfecteze pe mâini cu soluții de igienizare, puse la dispoziție de organizatori. Tot procesul va fi supravegheat de 50 de voluntari și de reprezentanți ai autorităților locale, care se vor asigura de respectarea tuturor măsurilor de siguranță.

 

Mai multe detalii pe www.tamtamfestival.ro

 

Despre TAMTAM Festival

 

Sponsori: BRD – Groupe Societe Generale, Peroni Nastro Azzurro, Temad, ProFormula – Diversey, Dekra

 

Parteneri: Primaria Municipiului Brașov, Consiliul Județean Brașov, Asociația Șaguniștilor pentru Șaguniști, Filarmonica Brașov, AP Studio, AHA Bistro, Times-Best Time PuB, Cuccinino, Breasla Cârciumarilor Brașoveni, Centrul Cultural Reduta, Attire  Club, UCIMR, Hotel Coroana Brașovului, Asociația de Treabă, Unveiled.ro, BGG Security, Digital Brain, Digital Storytellers, Trus Horeca Services

 

Parteneri Media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Brașov, Kiss FM, RockFM, EnjoyTV.ro, Grupul Iubim Brasovul

 

Inițiat în 2019, TAMTAM Festival și-a propus să promoveze orașul, arta, implicit comunitățile de artiști, în solidaritate cu toate instituțiile publice interne și internaționale.Pe termen lung, TAMTAM Festival lucrează la construirea unei platforme culturale locale și implicarea comunității în demersul cultural. Sensul acestui proiect este de a facilita educația și tranziția publicului, de la o participare introversă la una activă, directă cu artiștii invitați în fiecare ediție. Rostul artei, cea fără de care lumea se golește de sensibilitate este de a împărtăși emoție, de aceea facem #TAMTAM.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *