Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Asigurarea apei potabile în timpul iernii și sprijinirea serviciului de ambulanţă în atenția Primăriei Miercurea Ciuc

Foto: http://www.miercureaciuc.ro

 

Asigurarea apei potabile în timpul iernii, sprijinirea serviciului de ambulanţă şi reluarea programului cu publicul au fost temele conferinţei de presă de luni, susţinută de primarul Korodi Attila.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc a adoptat hotărâri pe două subiecte. Pe de o parte va ajuta societatea SC Harvíz SA şi va încuraja Sistemul de Gospodărire a Apelor Harghita privind rezolvarea problemei de alimentare cu apă potabilă a locuitorilor. A intervenit o defecţiune la conductele de apă în apropierea barajului din Frumoasa, iar remedierea prevede o investiţie. Societatea Harvíz va reactiva sistemul de pompare a forajelor situat în paralel cu calea ferată, iar debitul astfel obţinut este dublu faţă de necesarul de apă al municipiului şi al satelor învecinate. Totodată, se va dota cu sistem bypass rezervorul pe dealul Nagy Laji, astfel vor avea posibilitatea de a pompa apa în direcţia inversă, spre Frumoasa. Astfel, şi în cazul unei depanări, furnizarea apei potabile va fi asigurată.

Pe de altă parte, în urma solicitării Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, Primăria – conform hotărârii comitetului pentru situaţii de urgenţă va achiziţiona un container, care va deservi ca spaţiu separat pentru echiparea personalului ambulanţier, asigurând condiţii de lucru sigure.

Primarul a mai declarat: ”Programul cu publicul la Primărie a fost reluat în siguranţă. Observaţiile clienţilor sunt aşteptate cu scopul de a îmbunătăţi calitatea deservirii. Primăria municipiului recomandă şi în continuare folosirea platformelor online, în cazul în care se necesită consultare personală informaţiile de programare şi de orar sunt disponibile pe pagina de web a Primăriei (www.miercureaciuc.ro).”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.