Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Asociația Ecosportivă Sufletul Hășmașului lansează proiectul: „Elevi media literați: Inițierea unei generații informate”

Proiectul este finanțat prin programul Efectiv Civic și își propune să dezvolte abilitățile de educație media ale elevilor de la Liceul Tehnologic Liviu Rebreanu din orașul Bălan.

Asociația Ecosportivă Sufletul Hășmașului anunță lansarea proiectului: Elevi media literați: Inițierea unei generații informate, care se va derula în perioada 15 martie 14 august 2023.

Scopul acestui proiect este de a dezvolta abilitățile de educație media ale tinerilor, pentru ai ajuta să devină mai critici față de conținutul media la care sunt expuși și pentru ai ajuta săși formeze propriile opinii întrun mod informat și responsabil.  Proiectul se desfășoară în colaborare cu Liceul Tehnologic Liviu Rebreanu.

Obiectivele proiectului sunt următoarele:
Inițierea a 70 de elevi în educația media prin intermediul unui curs de inițiere și aprofundarea cunoștințelor pentru 30 de elevi, astfel încât aceștia să devină capabili să identifice și să analizeze conținutul media dintro perspectivă critică.
Dezvoltarea abilităților celor 30 de elevi de a diferenția între fapte și opinii, de a identifica biasurile și propaganda din conținutul media și de a utiliza libertatea de exprimare întrun mod responsabil.
Activitățile proiectului includ întâlniri cu fiecare clasă de elevi de la Liceul Tehnologic Liviu Rebreanu, cu un total de aproximativ 70 de elevi prezenți la aceste întruniri cu scopul de inițiere în educație media. Din aceștia, 30 de elevi vor participa la activități de aprofundare în weekenduri și întro tabără de 3 zile de educație media.
Toate costurile privind participarea sunt acoperite din proiect.

Asociația Ecosportivă Sufletul Hășmașului și Liceul Tehnologic Liviu Rebreanu invită massmedia să se alăture eforturilor de a informa publicul despre importanța educației media și să sprijine acest proiect inovator.
ProiectulElevi media literați: Inițierea unei generații informate” este derulat de Asociația Ecosportivă Sufletul Hășmașului și finanțat prin programul Efectiv Civic, dezvoltat de FDSC Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu RAF Romanian American Foundation și cu sprijinul CJI Centrul pentru Jurnalism Independent.

 Asociația Ecosportivă Sufletul Hașmașului, înființată în 2015, sa dedicat dezvoltării comunității orașului Bălan și sprijinirii tinerilor, în special elevilor, promovând un stil de viață sănătos și sportiv. Dea lungul anilor, organizația a implementat proiecte precum „Halt on losing time”, „Inclusive Digital Democracy” și „n mentor în Suflet”, extinzânduși acțiunile și în domeniul educației media și responsabilității informaționale. Cooperând cu parteneri din țară și străinătate, precum și cu personalități notabile, Asociația Ecosportivă Sufletul Hașmașului șia consolidat poziția în comunitate și a contribuit la dezvoltarea tinerilor din Bălan și dincolo de acesta.

ASOCIAȚIA ECOSPORTIVĂ SUFLETUL HĂȘMAȘULUI

Despre programul Efectiv Civic Efectiv Civic este un program de educație civică și dialog intercultural pentru tineri dezvoltat de FDSC Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu RAF Romanian American Foundation și cu sprijinul CJI Centrul pentru Jurnalism Independent.

Inițiativa are ca focus:
creșterea capacității a 15 ONGuri anual pentru a oferi intervenții în două domenii importante pentru o democrație funcțională: educația media și dialogul intercultural
dezvoltarea capacității organizaționale a ONGurilor finanțate în vederea creșterii sustenabiliății acestora și a îmbunătățirii abilităților lor de a implementa proiecte
Suma totală pentru cele 2 componente este de 1.707.000 lei anual.

Despre FDSC Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

(FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, care promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, ce contribuie la apărarea valorilor democratice prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare.

Despre RAF Romanian American Foundation
RomanianAmerican Foundation (RAF) a fost înființată în 2009. Misiunea RAF este să promoveze și să consolideze condițiile necesare unei economii de piață sustenabile și unei societăți democratice, care să asigure accesul la oportunități pentru toate segmentele populației din România. Intervențiile RAF acoperă trei priorități strategice: economie rurală, tehnologie și inovație, implicare civică. Programele
educaționale sunt o componentă transversală pe parcursul tuturor intervențiilor noastre, oferind elevilor acces la educație de calitate și contribuind la sustenabilitatea programelor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.